Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la ÎCCJ, după ce un grefier l-a ajutat pe Voicu să intre la proces pe uşa folosită doar pentru deţinuţi (VIDEO)

Anchetă la ÎCCJ, după ce un grefier l-a ajutat pe Voicu să intre la proces pe uşa folosită doar pentru deţinuţi (VIDEO)

Anchetă la ÎCCJ, după ce un grefier l-a ajutat pe Voicu să intre la proces pe uşa folosită doar pentru deţinuţi (VIDEO)
30 Mar 2010   •   14:29

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a dispus anchetarea modului în care Cătălin Voicu a intrat în sediul instanţei supreme. Senatorul a folosit o intrare secundară, pe care sunt aduşi de obicei deţinuţii.

Potrivit primelor rezultate ale anchetei, se pare că un grefier de la Arhiva penală a ÎCCJ, Marius Nistor, l-a ajutat pe Cătălin Voicu să intre pe această uşă.

Conducerea instanţei a dispus declanşarea anchetei în urma sesizărilor primite de la jurnalişti.

"Ca urmare, s-a stabilit că, pentru accesul în incinta clădirii, inculpatul a folosit intrarea secundară aflată în curtea interioară a instituţiei, accesul fiindu-i permis de o persoană aflată în zonă, respectiv grefierul Nistor Marius", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii, marţi, de instanţa supremă.

Potrivit documentului, grefierului Marius Nistor i s-a solicitat o notă explicativă. La finalul anchetei, conducerea ÎCCJ urmează "să dispună măsuri în consecinţă", potrivit regulamentului instanţei supreme.

Procesul în care se judecă cererea formulată de procurorii anticorupţie privind emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Cătălin Voicu a început marţi, în jurul orei 11:00. Senatorul a ajuns în sala de judecată, aflată la al doilea nivel al sediului ÎCCJ, pe un traseu folosit de regulă pentru aducerea persoanelor arestate.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu ICCJ ancheta usa deținuti
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close