Antena 3 CNN Actualitate Anchetă la Uzina Băbeni: Opt persoane, cercetate după o acţiune de distrugere a unor explozibili

Anchetă la Uzina Băbeni: Opt persoane, cercetate după o acţiune de distrugere a unor explozibili

Anchetă la Uzina Băbeni: Opt persoane, cercetate după o acţiune de distrugere a unor explozibili
25 Aug 2009   •   17:54

Opt persoane implicate în cazul distrugerii a aproximativ 127.000 de kilograme de TNT la Uzina Mecanică Băbeni sunt cercetate de Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea. Ancheta vine în urma unei informări a DGIPI conform căreia muniţia nu ar fi fost distrusă şi urma să fie înstrăinată către o terţă parte, se arată într-un material publicat în exclusivitate de Mediafax.

Uzina din Băbeni încheiase contracte de prestări servicii cu o unitate militară din Bucureşti privind distrugerea a 127.093 kilograme de TNT.

"Pentru distrugerea explozibilului s-au încheiat opt procese verbale în perioada august- septembrie 2008, semnate de către comisia instituită în acest sens şi formată din inginerul Gheorghe Mustaţă, Nicolae Mateescu, Livia Diaconu, Ion Papoiu, Ionel Brânzan şi Marin Şogăr, toţi angajaţi ai Uzinei Mecanice Băbeni", precizează sursa citată.

Procesele-verbale, în care se precizează că materialul exploziv a fost distrus la poligonul din incinta uzinei, au fost aprobate de directorul uzinei şi avizate de un reprezentant militar, desemnat să supravegheze activitatea respectivă.

Cu toate acestea, în urma unui control, Garda Financiară a stabilit că muniţia nu fusese, de fapt, distrusă. În plus, aceasta urma să fie comercializată către alte persoane.

Prin urmare, toate cele opt persoane implicate în acest caz sunt cercetate de Parchet pentru nerespectarea regimului unor bunuri, fals intelectual şi uz de fals.

Numele Uzinei Mecanice Băbeni apare într-un scandal privind un presupus transport de muniţie în care este vehiculat şi numele fratelui preşedintelui, Mircea Băsescu.

În cursul zilei de luni, jurnalistul Sorin Roşca Stănescu a afirmat, pe site-ul personal, că fratele şefului statului ar fi fost implicat într-o afacere de trafic de explozibil. Ulterior, informaţia a fost confirmată parţial de către Cornel Purcărea, unul dintre cei implicaţi în afacere, dar infirmată de către Mircea Băsescu.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: explozibil mircea basescu ancheta Parchet
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close