Antena 3 CNN Actualitate Filmul complet al dramei de la Botoşani! Ce spune mama copilului de trei ani care a murit în drum spre spital

Filmul complet al dramei de la Botoşani! Ce spune mama copilului de trei ani care a murit în drum spre spital

Este anchetă la Botoșani după ce un copil de trei ani și jumătate a murit în condiții suspecte. Părinții spun că acesta avea simptome de răceală și că au chemat noaptea trecută ambulanța, numai că prima salvare ar fi venit fără medic, iar cea cu medic ar fi ajuns după mai bine de o oră. Micuțul s-a stins în drum spre spital, iar doctorii de pe ambulanță afirmă însă altceva.

Filmul complet al dramei de la Botoşani! Ce spune mama copilului de trei ani care a murit în drum spre spital
de Georgiana Adam    |    18 Feb 2021   •   21:00

Părinții copilului au observat că starea lui de sănătate este proastă. Au considerat că este vorba despre o răceală, având în vedere că îi curgea nasul. Familia spune că a discutat cu un medic care le-a recomandat aerosoli. Cu două zile înainte de tragedie, au mers la farmacie, au cumpărat medicamentele și i le-au administrat copilului. 

Mărturia mamei îndurerate. Ce tratament a luat copilul înainte să moară

''Ca orice copil, în timpul iernii îi curgea un pic năsucul și tușea. Mi s-a recomandat un aerosol când a avut nasul înfundat într-o seară. Atâta tot. Un medic din oraș ne-a recomandat'', spune mama copilului.

Familia a observat că micuțul a început să tușească tot mai puternic, deși trecuseră două zile de la primul tratament și că, la un moment dat, tusea conținea sânge. Au decis să sune la 112 și să cheme o ambulanță.

Prima ambulanță a venit, însă fără medic.

''S-a trimis un echipaj tip B, cu asistent medical pentru a nu pierde din vreme și la interval de trei minute s-a verificat, s-a dat un telefon și s-a confirmat că copilul are puls și respiră, deci are semne vitale, ceea ce a făcut, că să nu fie necesar să trimitem al doilea echipaj din prima clipă cu medic, a spus  Nicușor Curteanu, purtător de cuvânt Ambulanță Botoșani, pentru Antena 3. 

Familia a decis să nu mai aştepte sosirea Ambulanţei. S-au grăbit să îl pună în maşină şi au pornit către Spital. Pe drum s-au întâlnit cu Ambulanţa care avea doar asistent, care a preluat copilul despre care managerii Serviciului de Ambulanţă spun că nu mai avea puls.

Resuscitare fără succes, copilul declarat mort

''Copilul era fără semne vitale. S-au început manevrele de resuscitare, conform protocolului şi a fost chemat în întâmpinare un echipaj cu medic, care a sosit în aproximativ o jumătate de oră. Medicul de pe a doua ambulanţă a început manevrele de resuscitare la faţa locului'', adaugă Nicuşor Curteanu, purtător  de cuvânt SAJ Botoşani.

Acum, familia copilului aduce acuzaţii grave echipajelor care au răspuns la apelul lor. 

''A venit prima ambulanţă fără medic, doar cu un asistent şi cu şoferul. Şoferul era mai competent decât asistentul'', spune unchiul copilului.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat  joi, că ''nicio ţară nu are în fiecare ambulanţă medic''.

DSP Botoşani a demarat o anchetă în acest caz.

×
Subiecte în articol: ancheta Botoșani copil mama spital
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close