Antena 3 CNN Actualitate Anchetă penală după explozia de la uzina de armament din Băbeni. Se aduc acuzații de ucidere din culpă

Anchetă penală după explozia de la uzina de armament din Băbeni. Se aduc acuzații de ucidere din culpă

O echipă de polițiști, reprezentanți ISU Vâlcea, un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea și mai mulți specialiști au fost trimiși la uzina de armament din Băneni unde a avut loc o explozie în această seară.

Anchetă penală după explozia de la uzina de armament din Băbeni. Se aduc acuzații de ucidere din culpă
Sursa foto: energotech.ro
de Adelina Miron    |    18 Noi 2021   •   18:26

A fost demarată o urmărire penală pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„Se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane și rănirea altor 3 persoane”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

În această seară, în jurul orei 16:30, a explodat o mină antipersonal de la uzina de armament din Băbeni, în timpul unei ședințe de instrucție. Patru persoane au murit, iar alte trei au fost grav rănite. 

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliției orașului Băbeni intervin în acest moment în orașul Băbeni, la Uzina Mecanică, unde ar fi avut loc o explozie, în urma căreia patru persoane au decedat, trei bărbați și o femeie și trei femei, cu vârste cuprinse între 42 și 52 de ani, au fost rănite, acestea fiind transportate la spital. 

Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru asigurarea zonei și efectuarea cercetărilor pentru stabilirea condițiilor în care a avut loc evenimentul.”, a transmis IPJ Vâlcea.

„Din cauza nerespectării regulilor de sănătate și securitate în muncă, într-o încăpere în care nu trebuia să intre decât o singură persoană, să pună acel proiectil pe un banc de lucru, după care să meargă în camera de comandă, se aflau șapte persoane. Cei de la uzină susțin că nu mai dezamorsaseră un astfel de model de proiectil”, a transmis colonelul Dan Pascaru, inspector-șef ISU Vâlcea.

×
Subiecte în articol: ancheta explozie armament
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close