Antena 3 CNN Actualitate Ancheta prăbuşirii elicopterului IAR-330 Puma şi a avionului MiG-21 Lancer în Constanţa a fost preluată de Parchetul General

Ancheta prăbuşirii elicopterului IAR-330 Puma şi a avionului MiG-21 Lancer în Constanţa a fost preluată de Parchetul General

Dosarul dublei tragedii aviatice din martie 2022 din Constanţa a fost preluat de Parchetul General. Procurorii militari vor stabili dacă există vinovaţi, după ce un avion aflat în misiune de patrulare s-a prăbușit, la fel și elicopterul trimis să caute victimele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   12:56

Până acum, ancheta a fost coordonată de Parchetul Militar Constanţa, însă, de curând, dosarul a fost preluat de Parchetul General al României.

Până în prezent, anchetatorii au identificat persoanele care se aflau de serviciu în noaptea dublei tragedii, atât la baza militară de la Feteşti, cât şi la cea de la Mihail Kogălniceanu, dar şi responsabilii din Comandamentul Compenentei Aeriene de la Moara Vlăsiei.

În plus, a fost refăcut traseul avionului MiG-21 Lancer, dar şi cel al elicopterului IAR-330 Puma, din momentul în care s-au ridicat de la sol şi până în momentul în care s-au prăbuşit. Acest traseu a fost refăcut în prezenţa unui procuror militar, dar şi a unui criminalist de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Totodată, au fost ridicate documentele privind misiunea de patrulare a celor două avioane MiG-21 Lancer, pentru că în noaptea tragediei, s-au ridicat de la sol două avioane de luptă.

Citeşte şi: Pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbușit seara trecută a fost găsit mort. Avea doar 31 de ani

Anchetatorii au expertizat înregistratoarele de bord şi, de asemenea, au fost realizate rapoartele privind cercetarea la faţa locului.

Opt militari şi-au pierdut viaţa pe 2 martie 2022, atunci când un avion MiG-21 Lancer s-a prăbuşit în zona localităţii Cogealac din Constanţa, iar un elicopter IAR-330 Puma trimis în misiune de salvare a pilotului avionului s-a prăbuşit, de asemenea, în zona Gura Dobrogei din Constanţa.

×
Subiecte în articol: IAR-330 Puma MiG-21 Lancer Constanța
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close