Antena 3 CNN Actualitate Ancheta privind crima din Piatra Neamţ, preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Ancheta privind crima din Piatra Neamţ, preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Ancheta privind crima din Piatra Neamţ, preluată de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie
Sursa foto: Foto: Video News
16 Noi 2010   •   14:43

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) va prelua ancheta privind asasinatul de la Piatra Neamţ. Decizia a fost luată în urma diverselor acuzaţii locale lansate la adresa poliţiştilor.

"Prin ordonanţa din 16.11.2010, Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, în temeiul art. 209 alin 41 din Codul de procedură penală, au propus procurorului general al Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie preluarea dosarului nr. 422/P/2010 privind pe  inculpatul CHILAT CRISTIAN cercetat în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav", se arată într-un comunicat al Ministrului Public.

"Considerentele care au stat la baza acestei propuneri au vizat complexitatea cauzei, precum şi suspiciunile care au fost lansate în spaţiul public cu privire la o eventuală părtinire în modul de soluţionare a cauzei. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului în vederea definitivării urmăririi penale. Cercetările vor fi continuate în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române", se mai arată în comunicat.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, Aurelian Şoric, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui.

"Nu am nicio legătură cu familia Mararu. Gheorghe Mararu, Dumnezeu să-l ierte, locuia împreună cu familia în vecinătatea mea şi atât. (...) Am avut o relaţie cât se poate de firească", a declarat Aurelian Şoric.

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, Cristian Chilat, a fost arestat preventiv, luni seară, pentru 29 de zile, fiind cercetat pentru omor deosebit de grav şi tentativă de omor.



×
Subiecte în articol: ancheta preluare crima Piatra Neamț
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close