Antena 3 Actualitate Sinteza zilei. Anchetă bombă: 6 miliarde de euro, bani cheltuiți pe școli fără elevi

Sinteza zilei. Anchetă bombă: 6 miliarde de euro, bani cheltuiți pe școli fără elevi

24 Ian 2016   •   22:14

Sistemul românesc de educație suferă. Una dintre soluțiile pentru creșterea calității învățământului este creșterea bugetului alocat pentru educație. Însă istoria recentă ne arată că puținii bani investiți în educație au fost cheltuiți aiurea.

În ultimii zece ani s-au cheltuit din bugetul de stat 6 miliarde de euro. Pentru școli. Construite de la zero, renovate, modernizate, în România anului 2016 sunt numeroase exemple de lucrări făcute inutil. Pentru că vorbim despre școli pe care nu le mai folosește nimeni.

Populația școlară a scăzut, clase și școli au fost comasate, rata abandonului școlar a crescut. Toate acestea au dus la sume fabuloase pierdute pe drum. Asta fără a aduce aminte de investițiile făcute doar pentru capital de imagine. 

Diverși oameni au considerat că este perfect normal să se investească sute de mii de euro în grupuri sanitare care nu sunt funcționale, la fel cum au investit în școli fără niciun viitor.

Urmăriți bătaia de joc din învățământul românesc într-o anchetă exclusivă, la ”Sinteza Zilei”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close