Antena 3 CNN Actualitate Ancheta-șoc! Substanțe cancerigene în școli?

Ancheta-șoc! Substanțe cancerigene în școli?

Ancheta-șoc! Substanțe cancerigene în școli?
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    18 Sep 2019   •   13:33

Mere din Polonia, cum sunt cele despre care șeful ANPC spunea ca ar fi tratate cu o substanță toxică, ajung pe băncile elevilor din România.

Se întâmplă chiar la câţiva kilometri distanţă de Voineşti, patria merelor româneşti.

Profesorul Mencinicopschi: „Imazalilul, substanța cu care sunt tratate fructele, are efecte cancerigene”

Autorităţile locale nu au luat în calcul eventuale efecte grave asupra sănătăţii, ci doar faptul că polonezii pot livra fructe tot timpul anului.

Spre deosebire de cele de la producătorii locali, merele din import sunt tratate cu imazalil, un fel de ceară care protejează antifungic şi dă un luciu specific.

Citiți și: Avertizare din partea şefului ANPC. Mere, provenite în special din import, tratate cu o substanță cancerigenă

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a explicat la Antena 3 că imazalilul, substanța cu care sunt tratate multe fructe, are efecte cancerigene. 

„Imazalilul e o substanță cu efect antifungicid, care mărește perioada de viață pe raft a mărului, așa cum se întâmplă și la citrice. La unele citrice, la lămâi, este înscripționat faptul că au fost sau nu au fost tratate cu imazalil. Imazalilul este o substanță cancerigenă și poartă vina acestei creșteri a cancerului. Nu cantitatea de mere contează”, a spus Mencinicopschi. 

„Copiii sunt mult mai sensibili la astfel de substanțe decât adulții. E bine să citească etichetele și să evite citricele sau alte fructe care sunt tratate cu această substanță”, a adăugat profesorul. 

×
Subiecte în articol: mere cancer şcoală fructe
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close