Antena 3 CNN Actualitate Anchetă uluitoare. Unul dintre oamenii-cheie din dosarul Black Cube rupe tăcerea: Sute de mii de lire sterline, în operațiunea de spionaj

Anchetă uluitoare. Unul dintre oamenii-cheie din dosarul Black Cube rupe tăcerea: Sute de mii de lire sterline, în operațiunea de spionaj

Anchetă uluitoare. Unul dintre oamenii-cheie din dosarul Black Cube rupe tăcerea: Sute de mii de lire sterline, în operațiunea de spionaj
Sursa foto: Foto: blackcube.com
02 Aug 2018   •   22:13

Dezvăluiri-bombă din dosarul privind spionarea fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi. Au fost nereguli grave în modul cum a fost instrumentat dosarul.

Pe 2 aprilie 2016, autoritățile s-au sesizat din oficiu. A fost începută urmărirea penală și cei doi israelieni au fost ridicați din stradă înainte ca tatăl Codruței Kovesi să depună plângere.

Cercetările au pornit de la o sesizare din oficiu, în urma unor informații transimise de SSP. Un om-cheie din dosar a dezvăluit lucruri incredibile.

”Sute de mii de lire sterline, în operațiunea de spionaj a Laurei Codruța Kovesi”, a declarat acesta.

Dosarul Black Cube a pornit de la o sesizare din oficiu a poliției pentru infracțiunea de hărțuire, o infracțiune de altfel pentru care organele judiciare pot începe cercetări doar în urma unei plângeri prealabile. Anchetatorii au reținut însă în sesizarea din oficiu ”tatăl lui Kovesi, dar și alți membri ai familiei acesteia au fost sunați de mai multe ori de pe o cartelă de telefon înregistrată în Marea Britanie”.

În urma unor informații de la SPP, s-a descoperit că cei doi israelieni care l-au sunat pe tatăl lui Kovesi au fost Ron Weiner și David Geclowicz. Dosarul a ajuns inițial la Parchetul General. Surprinzător, în aceiași zi, organele de cercetare ale poliției judiciare au dispus începerea urmăririi penale față de cei doi israelieni veniți pe teritoriul României pentru a o spiona pe șefa DNA.

Toate detaliile în materialul video de mai jos.

 

×
Subiecte în articol: Black Cube DNA Kovesi spionaj ancheta
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close