Antena 3 CNN Actualitate "Când stai în poziție de drepți la 40 de grade, ai toate șansele să cazi. Și vă mai plângeți că nu mai vin tinerii la școlile de miliție”. O fostă polițistă își atacă dur foștii șefi

"Când stai în poziție de drepți la 40 de grade, ai toate șansele să cazi. Și vă mai plângeți că nu mai vin tinerii la școlile de miliție”. O fostă polițistă își atacă dur foștii șefi

Andrada Voicu, o fostă polițistă cunoscută pentru criticile sale la adresa sistemului, atacă conducerea Poliției.

"Când stai în poziție de drepți la 40 de grade, ai toate șansele să cazi. Și vă mai plângeți că nu mai vin tinerii la școlile de miliție”. O fostă polițistă își atacă dur foștii șefi
Sursa foto: Facebook I Andrada Voicu
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2023   •   13:10

Andrada Voicu, fosta polițistă, a scris un mesaj pe pagina sa de Facebook exprimând dezamăgirea față de modul în care poliția este gestionată și modul în care polițiștii sunt tratați.

Ea menționează că, deși a părăsit poliția, încă simte frustrarea când vede că polițiștii de rând devin victimele deciziilor incompetente ale șefilor lor.

Aceasta îndeamnă tinerii să nu opteze pentru această profesie, motivând că ea însăși a simțit că a pierdut zece ani din viață din cauza alegerii sale de carieră.

"Dragi elevi/ viitori elevi ai școlilor de poliție, știți ce fain îi atunci când tre’ să stai ca fraierul în stradă, la 38 de grade, degeaba?

Citește și: Interviu exclusiv cu poliţistul DGA, pus de şef să ceară scuze unui judecător ÎCCJ

La acțiuni din astea organizate de șefi care nu părăsesc biroul. Și fix la ore când căldura ajunge în punctul maxim. Degeaba.

Fix degeaba. Că pe disconfortul ăsta termic ți-e milă să scoți și un câine pe stradă.

Doar fiindcă s-a trezit o minte luminată dintr-un birou răcoros de pe la IPJ Iași să trimită polițiștii în stradă, ca să fie văzuți.

Văzuți de cine, domnu’? Că nu-i nici naiba afară.

Știți ce fain îi să stai țapăn acolo 8 ore la +35 de grade și să nu vină nimeni să-ți aducă o gură de apă?

E nasol și când e frig. Când eram polițist rutier la Brașov și stăteam în intersecție la -18 grade știți cine venea cu un pahar de ceai cald la noi?

Omul de rând, care vedea cum stăm și degerăm de frig doar ca să fim văzuți (că nu mereu se impunea să dirijăm).

Uneori stăteam ca proștii în intersecție, fiindcă așa avea chef domnu’ inspector-șef

Pentru el nu conta. Ouțele lui erau bine-mersi la căldurică", a scris Andrada Voicu, pe pagina sa de Facebook.

Andrada remarcă ironic faptul că, în ciuda acestor condiții dificile de muncă, autoritățile se plâng că tinerii nu mai doresc să se alăture poliției.

"În încheiere, dragi copilași care aveți gânduri din astea obscure, dați-vă cu reveneală.

Nu vă mai lăsați împinși de părinți, că serviciu la stat, că salariu bun, că beneficii, că alea (că așa am făcut și io și am pierdut 10 ani din viață).

Salariul e de ***, beneficii n-ai, viață n-ai, sănătate n-ai.", a mai scris fosta polițistă.

Deși am plecat din poliție, încă mă oftic când văd că polițistu’ de rând a ajuns bătaia de joc a șefilor incompetenți....

Publicată de Andrada Voicu pe Vineri, 4 august 2023

 

×
Subiecte în articol: Andrada Voicu politista
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close