Antena 3 CNN Actualitate Andreescu, despre foştii colegi: "nişte slugarnici"

Andreescu, despre foştii colegi: "nişte slugarnici"

Daniela Andreescu declară război Guvernului, lui Emil Boc şi Agenţiei Naţionale de Integritate după ce a fost demisă în urma unei anchete Antena 3.

Andreescu, despre foştii colegi: "nişte slugarnici"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Feb 2012   •   06:58

Fosta şefă a SGG a depus două plângeri la Curtea de Apel Bucureşti în care îi face "slugarnici" pe foştii ei colegi din Corpul de Control al prim-ministrului. Andreescu vrea să fie reangajată şi îşi cere toate salariile de care a fost privată de la demitere. Vă prezentăm în exclusivitate pasaje din dosar.

Daniela Andreescu cere anularea verificării Agenţiei naţionale de Integritate. Spune că ancheta este o manifestare a POLIŢIEI POLITICE!!!!!!

"Nu am fost informată concret cu referire la o anumită situaţie de fapt care mi-ar fi fost imputabilă, ci numai cu nişte temeiuri de drept.(..)Am aflat de existenţa unei sesizări pe data de 26 noiembrie 2011 cu ocazia unui interviu al domnului preşedinte al ANI , iar informarea propriu-zisă mi-a fost transmisă abia pe 5 decembrie 2011, lucru care dovedeşte că ne aflăm în faţa unor proceduri de poliţie politică săvârşită de către ANI.

Fostul şef al SGG este supărat că inspectorul de integritate  nu ar fi indicat concret caştigurile de care ar fi beneficiat soţul său, căruia RAAPPS i-a închiriat un imobil pe o sumă infimă.

"Voi dovedi cu probe că nu au fost prejudiciate, din niciun punct de vedere, nicio persoană sau bugetul RAAPPS, ci din contră, iar folosul material la care face trimitere legea nu este dovedit în niciun fel de ANI."

Mai mult, Daniela Andreescu spune că ANI încearcă să acopere o posibilă ilegalitate comisă de EMIL BOC.

"Raportul de evaluare făcut de către ANI este de fapt o încercare de a acoperi decizia Primului Ministru, comunicată public pe data de 25 noiembrie 2011. "

Daniela Andreescu l-a dat în judecată pe Emil Boc şi Guvernul României în urma demiterii sale. Ea vrea ca instanţa  să constate că destituirea a fost ilegală. Mai mult, solicită să fie reangajată şi vrea şi despăgubiri.

"Să oblige pârâtul (nr - Emil Boc) la reintegrarea mea în funcţia publică ocupată anterior emiterii actului contestat. Să oblige pârâtul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi recalculate, respectiv, cu celelalte drepturi de care beneficiam la data eliberării din funcţie."

Nemultumirile fostul sef al SGG nu se opresc aici.

"Subliniez că nu numai că am fost înlăturată din funţie într-o manieră inacceptabilă, dar prin aceasta s-a creat convingerea unei "vinovăţii" pe care acum, din slugărnicie sau teamă, Corpul de Control al Primului Ministru, dar şi ANI se chinuie să găsească elemente pentru ca postdecizia dumneavoastră să susţină justeţea măsurii luate."

Daniela Nicoleta Andreescu a fost demisă după ce, în calitate de secretar general al Guvernului, a aprobat atribuirea către Asociaţia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spatiu de 105,2 mp, situat la parterul unui bloc din Capitală, asociaţie ce îl are ca preşedinte pe soţul său.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close