x close

Andrei Andronie, condamnat la ŞAPTE ANI de închisoare pentru accidentul din noiembrie 2011

de S.T.    |    A.M.P    |    05 Dec 2014   •   16:25
UPDATE 16.25 - Andrei Andronie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare pentru producerea accidentului din noiembrie 2011, de pe Calea Floreasca, în urma căruia au murit un taximetrist şi o tânără, iar alte trei persoane au fost rănite.

Andrei Andronie era beat, în momentul producerii accidentului.

Andrei Andronie, fiul bancherului Jean Andronie, a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi trei ani pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Instanţa a dispus ca la condamnarea cea mai grea să adauge un spor de pedeapsă de un an, Andrei Andronie urmând să execute şapte ani de închisoare. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Andronie a fost arestat.
   

Pedeapsa lui Andrei Andronie a fost astfel majorată de la cinci ani şi şase luni, cât dispusese, în 4 aprilie, Judecătoria Sectorului 1.
   
În acelaşi dosar, Petruţ George Barbu a fost condamnat la nouă luni de închisoare, tot pentru ucidere din culpă, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de doi ani şi nouă luni. Instanţa a menţinut astfel pedeapsa dispusă de Judecătoria Sectorului 1.
   
Andrei Andronie şi George Barbu au fost obligaţi să plătească familiilor victimelor daune morale de 125.000 de euro, bani care vor fi achitaţi de doi asigurători. Suma a fost redusă de la 490.000 de euro, cât stabilise Judecătoria Sectorului 1 că trebuie să plătească cei doi părţilor civile din dosar.
   
Instanţa a admis astfel acţiunile civile formulate de Corneliu Micu, Emilia Micu, Ianula Sofia Grama Micu, Luana Ramona Neamţu, Maitner Eugen Micu, Janina Ştefania Dincă, Marcela Nistor şi George Ciprian Nistor şi i-a obligat în solidar pe cei doi inculpaţi la plata unor daune materiale şi morale, reţinând culpa lui Andronie de 90 la sută la producerea accidentului şi a lui Barbu de 10 la sută.
   
Instanţa a obligat asigurătorii de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA şi SC Astra Asigurare Reasigurare SA să plătească părţilor civile sumele la care au fost obligaţi asiguraţii acestora, Andrei Andronie şi George Barbu, proporţional culpei reţinute în sarcina fiecăruia. 
   
Decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Andrei Andronie urmând să fie încarcerat.

Ştire iniţială 12.40
Judecătorii dau astăzi sentinţa în cazul lui Andrei Andronie. Este vorba de fiul de bancher care a omorât doi oameni pe Calea Floreasca în timp ce fugea de poliţie cu aproape 200 de km pe oră şi mai era şi băut la volan.

În primă instanţă, Andrei Andronie a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

Pe lângă pedeapsa de 5 ani şi şase luni de închisoare, Andrei Andronie a mai primit şi o pedeapsă complementară: interdicţia de a conduce cinci ani după executarea pedepsei principale.

Curtea de Apel decide astăzi dacă menţine această pedeapsă.

În dimineaţa zilei de 5 noiembrie 2011, poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie, care tocmai plecase dintr-un club de fiţe. Încercând să fugă de oamenii legii, tânărul a lovit o maşină, iar apoi a intrat într-un taxi cu aproape 180 de kilometri pe oră. O tânără de 22 de ani care tocmai se urcase în taxi a murit pe loc. Taximetristul s-a stins şi el câteva minute mai târziu.

Tânăra de 22 de ani era studentă în Bucureşti.

Taximetristul era absolvent de drept şi se pregătea de nuntă. Avea 32 de ani.

Imediat după accident, Andrei Andronie a declarat că nu îi pasă de oamenii pe care i-a ucis.


Citeşte mai multe despre:

instanta sentinta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati