Antena 3 Actualitate Andrei Marga, votat de plenul Senatului la şefia Institutului Cultural Român

Andrei Marga, votat de plenul Senatului la şefia Institutului Cultural Român

11 Sep 2012   •   11:40
Andrei Marga, votat de plenul Senatului la şefia Institutului Cultural Român
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Fostul ministru de Externe Andrei Marga a fost votat, marţi, la şefia Institutului Cultural Român ( ICR), la propunerea PNL, care a solicitat un vot fără a mai fi nevoie de audierea acestuia în comisiile de specialitate, informează Mediafax.
   
Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi "pentru", 26 "împotrivă" şi 5 abţineri.
   
În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, senatorul PSD Sergiu Nicolăescu a cerut amânarea audierii pentru şefia ICR.

El şi-a motivat propunerea prin faptul că Andrei Marga este plecat din ţară, astfel că se impune amânarea acestor audieri pentru săptămâna viitoare.
   
Propunerea senatorului PSD Sergiu Nicolăescu a fost respinsă cu 30 de voturi "pentru", 46 de voturi "împotrivă" şi 5 abţineri. 
   
La rândul său, senatorul PNL Mario Oprea a cerut în plenul Senatului ca propunerile pentru şefia Institutului Cultural Român să se supună oricum votului plenului, chiar dacă nu au mai avut loc audierile din comisiile de Cultură şi Externe, el precizând că liberalii îşi menţin nominalizările pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte.
           
Andrei Marga şi Horia Răzvan Gârbea urmau să fie audiaţi, marţi, de membrii comisiilor de cultură şi de politică externă ale Senatului, cei doi fiind propuşi să ocupe funcţia de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Audierile acestora au fost amânate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close