Antena 3 CNN Actualitate Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, după ce a scris poezia despre Iohannis: „M-au înjurat, m-au amenințat cu moartea simpatizanții președintelui”

Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, după ce a scris poezia despre Iohannis: „M-au înjurat, m-au amenințat cu moartea simpatizanții președintelui”

Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, după ce a scris poezia despre Iohannis: „M-au înjurat, m-au amenințat cu moartea simpatizanții președintelui”
Sursa foto: foto- captură Antena 3
08 Apr 2019   •   18:47

Andrei Păunescu, fiul marelui poet Adrian Păunescu, a scris, în urmă cu doi ani, poezia „Du-te, neamțule”, în care îl critică pe președintele Kaus Iohannis. Scriitorul a povestit la Antena 3 că imediat după publicarea ei, a început să fie înjurat și amenințat cu moartea. 

„Realitatea este muza. Textul este de acum doi ani, dar îmi dau seama că poate fi la fel de actual și acum. Nu e foarte mult de căutat, sunt lucruri care circulă pe piață, informații și astea servesc drept sursă de inspirație. Orice asemănare cu realitatea este absolut întâmplătoare. 

Acum doi ani, când am publicat-o, m-au înjurat, m-au amenințat cu moartea simpatizanții președintelui. Mă așteptam ca la un moment electoral textul să fie reactualizat și să devină brusc interesant. Nu mă deranjează, le mulțumesc celor care îmi citesc textele, dar multe se pot scrie și în literatură și în pamflet, libertatea este totală. Chiar dacă, uneori, pentru pamflet s-a făcut pușcărie. Tudor Arghezi și alții au făcut pușcărie. Eu sper să nu ajung acolo. 

După ce publici un astfel de text, cei supărați sunt foarte agresivi. Nu e foarte plăcut pentru un autor, dar asta nu înseamnă că eu îmi retrag acest pamflet. Sper ca președintele să fie suficient de deschis și dacă-l citește luându-l ca pe o glumă, să încerce să facă astfel încât noi, cei din popor, să nu mai fim nevoiți sau inspirați să scriem așa ceva”, a spus Andrei Păunescu. 

„Nu e o chestie personală, e o analiză că noi suntem niște performeri. Din rău în mai rău mergem”.

×
Subiecte în articol: Iohannis Adrian Paunescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close