Antena 3 CNN Actualitate Andrei Plăcintă a fost arestat pentru 29 de zile

Andrei Plăcintă a fost arestat pentru 29 de zile

Andrei Plăcintă a fost arestat pentru 29 de zile
Sursa foto: Foto: Antena 3
08 Dec 2010   •   17:58

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Andrei Răzvan Plăcintă. Fiul deputatului PDL, Sorina Plăcintă, este acuzat de tentativă de omor calificat, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma unui incident petrecut luni seara în Capitală.

Conform deciziei Instanţei de judecată Bucureşti, inculpatul ar urma să stea în arest în perioada 8 decembrie - 5 ianuarie. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

 


Fiul fostului ministru a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, de către procurorii bucureşteni. Andrei Răzvan Plăcintă este acuzat de tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, în urma unui incident petrecut luni seara în Capitală, informează Mediafax.
 
Acesta a fost audiat de procurori în dosarul privind implicarea sa într-un accident, după ce s-a certat cu iubita sa, în plină stradă, conflict ce a degenerat.  Tânărul a dat, iniţial, o scurtă declaraţie la spital, unde a ajuns după conflict, însă susţinerile sale au fost infirmate de martorii scandalului.

Răzvan Plăcintă s-a certat cu iubita lui, iar în ajutorul acesteia au intervenit mai mulţi bucureşteni, unul fiind lovit de maşina lui Andrei Plăcintă, iar un altul trăgând foc de avertisment cu o armă deţinută legal. În scandal, telefonul tinerei a dispărut, astfel că scandalagiul este pus sub acuzare şi pentru tâlhărie.

Incidentul s-a petrecut în zona intersecţiei Ştirbei Vodă cu Berzei, înspre Piaţa Matache. După ce a fost lovită de iubitul ei, tânăra a vrut să părăsească locul, urcându-se la volanul unui Volkswagen. Potrivit martorilor, Andrei Plăcintă a blocat-o însă cu maşina sa. Ulterior, i-a sărit pe maşină şi i-a spart luneta şi oglinda.

La un moment dat, doi trecători au încercat să intervină pentru a aplana conflictul. Unul dintre ei, susţin martorii, a fost călcat cu maşina de către scandalagiu, bărbatul rămânând blocat sub autoturism.

Speriat că va avea aceeaşi soartă, al doilea trecător care sărise în ajutorul tinerei a scos o armă cu aer comprimat şi a tras cu ea pentru a-l speria pe tânăr. Bărbatul deţine arma în mod legal. 

Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii nu i-au mai găsit decât pe bărbatul călcat cu maşina şi pe iubita bătută măr. Bărbatul care a încercat să aplaneze conflictul dintre cei doi a fost transportat la spital.

Andrei Plăcintă a fugit de la locul scandalului, între timp fiind apelată Poliţia Rutieră, care a apreciat că nu este de competenţa sa, astfel că au fost chemaţi poliţiştii judiciarişti.

Mama tânărului, deputatul PDL Sorina Plăcintă a fost deja audiată în acest dosar în care este acuzat fiul său.

×
Subiecte în articol: Andrei Placinta arestat
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close