Antena 3 CNN Actualitate Andronescu: Băsescu nu a fost deranjat că nu am depus declaraţia pe propria răspundere

Andronescu: Băsescu nu a fost deranjat că nu am depus declaraţia pe propria răspundere

Andronescu: Băsescu nu a fost deranjat că nu am depus declaraţia pe propria răspundere
Sursa foto: Foto: Mediafax
02 Iul 2012   •   20:43

Noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de la Palatul Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu nu a fost deranjat că ea nu a depus declaraţia privind faptul că nu a plagiat şi că nu este în situaţie de incompatibilitate, informează Mediafax.
   
"Preşedintele mi-a spus că a văzut declaraţia mea publică de azi şi că a fost suficient", a spus Andronescu, fiind întrebată ce i-a spus şeful statului în discuţia scurtă pe care au avut-o după ce a depus jurământul.
   
De asemenea, Andronescu a spus că nu i s-a părut că Băsescu ar fi fost deranjat că ea nu a depus declaraţia pe care i-a solicitat-o, ci dimpotrivă acesta chiar i-a zâmbit "aproape neaşteptat".
   
Noul ministru al Educaţiei a reiterat că şi-a construit cariera didactică etapă cu etapă, iar încheierea acestora presupunea şi prezentarea unui raport de activitate care era evaluat de diferite comisii.
   
"Trecerea dintr-o etapă în alta însemna de fiecare dată să prezint un raport de activitate cu toate lucrările comisiilor care au făcut verificarea şi au decis că pot să merg mai departe. Deci, practic, nu sunt venită de undeva peste noapte, cu lucrări pe care le-am adunat", a spus Andronescu.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat luni premierului Victor Ponta ca ministrul desemnat al Educaţiei Ecaterina Andronescu să depună la cabinetul premierului o declaraţie pe propria răspundere că în teza sa de doctorat nu a plagiat şi să se asigure că nu se află în stare de incompatibilitate.
   
Andronescu a declarat, întrebată despre faptul că preşedintele apreciază potrivit să depună o declaraţie că nu a plagiat, că ea nu a făcut niciodată acest lucru şi că întreaga sa carieră e construită pe muncă şi onestitate.
   

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close