Antena 3 CNN Actualitate Andronescu: Îl rog pe preşedintele Băsescu să promulge legea privind bacalaureatul profesional

Andronescu: Îl rog pe preşedintele Băsescu să promulge legea privind bacalaureatul profesional

Andronescu: Îl rog pe preşedintele Băsescu să promulge legea privind bacalaureatul profesional
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Sep 2012   •   22:37

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, l-a rugat luni pe preşedintele Traian Băsescu să promulge legea adoptată de Senat, prin care a fost introdus bacalaureatul profesional pentru cei care nu doresc să meargă la facultate.

"Mă bucură faptul că senatorii au dat un vot cvasi-majoritar pentru această lege şi pentru acest lucru le mulţumesc aşa cum le-am mulţumit şi săptămâna trecută pentru dezbaterea care a fost la obiect. Senatul va trimite la promulgare şi îmi doresc din tot sufletul şi îi adresez rugămintea preşedintelui să o promulge ca să o putem trimite către cei care se interesează şi o aşteaptă", a spus ministrul Andronescu, potrivit Agerpres.

Şefa de la Educaţie a precizat că bacalaureatul profesional va putea fi susţinut din anul şcolar 2012-2013 şi a spus că acest tip de examen este aşteptat mai ales de elevii liceelor tehnologice.

"Este vorba de o alternativă. Este opţiunea elevului şi a familiei lui. Trebuie să promoveze cei care au învăţat. Exigenţa trebuie să fie la locul ei", a adăugat Andronescu, referindu-se la bacalaureatul profesional.

Plenul Senatului a adoptat, luni, proiectul de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, decizia fiind luată cu  73 de voturi "pentru", 15 "împotrivă" şi o abţinere.

Legea prevede un examen pentru cei care nu vor studii superioare, iar Senatul este cameră decizională.

Pentru bacalaureatul profesional, potrivit proiectului de lege, elevii vor susţine două probe: un proiect şi o probă practică, precum şi o lucrare scrisă la educaţia antreprenorială. Probele de competenţe sunt comune şi la bacalaureatul naţional şi la bacalaureatul profesional.


×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu promulgare
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close