Antena 3 CNN Actualitate Andronescu: Vom redacta o OUG pentru ca decizia privind bacul profesional să se finalizeze săptămâna viitoare

Andronescu: Vom redacta o OUG pentru ca decizia privind bacul profesional să se finalizeze săptămâna viitoare

Andronescu: Vom redacta o OUG pentru ca decizia privind bacul profesional să se finalizeze săptămâna viitoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Oct 2012   •   17:11

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat că, după ce a observat că prin procedura parlamentară bacul profesional nu ar intra în vigoare în timp util, a decis redactarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului în acest sens, scrie Mediafax.

"Din câte am văzut în sală (plenul Camerei Deputaţilor, n.r.) nu mai există cvorum, ca urmare noi nu putem să mai tensionăm mai mult decât atâta aşteptarea celor care se află în clasa a 12- a şi care vor să opteze pentru Bacalaureatul profesional. Azi am discutat cu premierul şi vom trece să redactăm o Ordonanţă de urgenţă pentru a finaliza săptămâna viitoare această decizie", a spus Andronescu.

Andronescu a mai declarat că noua Ordonanță va conține aceleași prevederi care au fost discutate în Parlament și că, dacă era cererea de reexaminare anunţată în ultima zi din intervalul de timp acordat de Constituţia probabil că astăzi deja elevii ar fi ştiut exact despre Bacalaureatul profesional, aşa cum ştiu despre Bacalaureatul naţional.

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu OUG
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close