Antena 3 CNN Actualitate Anestezistul care l-a sedat pe copilul de 4 ani, mort după ce a intrat în comă, cercetat pentru ucidere din culpă

Anestezistul care l-a sedat pe copilul de 4 ani, mort după ce a intrat în comă, cercetat pentru ucidere din culpă

Medicul anestezist implicat în cazul cutremurător de la Pitești, unde un copil de patru ani a murit, a fost suspendat din funcție pe perioada cercetărilor și este cercetat pentru ucidere din culpă.

Anestezistul care l-a sedat pe copilul de 4 ani, mort după ce a intrat în comă, cercetat pentru ucidere din culpă
Sursa foto: Foto: Facebook/Pixabay
13 Feb 2020   •   08:50

Băieţelul s-a stins miercuri seara, la spitalul Grigore Alexandrescu, după ce luni după-amiază a fost anesteziat general pentru o procedură stomatologică şi nu s-a mai trezit din anestezie, scrie ziarulargesul.ro.

După moartea copilului, polițiștii au schimbat încadrarea juridică a faptei și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Într-o primă declarație dată presei, anestezistul a afirmat că a avut acordul familiei pentru a-l seda pe copil şi că tehnica folosită, numită analgosedare, nu a mai ridicat probleme până acum.

"Tehnica folosită se cheamă analgosedare, este o practică curentă şi în experienţa mea şi în colaborarea cu foarte mult clinici stomatologice. Am o experienţă de peste 400 de copii (...). Familia pacientului şi-a dat acordul pentru această tehnică. Lucrurile au decurs (...) în mod normal până la un moment dat, aproximativ 45 de minute de la începerea intervenţiei, unde am avut un episod de tahicardie severă, asociat cu scăderea saturaţiei oxigenului, care au dus la stop cardio-respirator, motiv pentru care am instituit resuscitarea cardio-pulmonară rapidă şi pacientul a plecat din clinică stabilizat", a declarat doctorul Adrian Dinescu.
 

×
Subiecte în articol: anestezist copil mort Pitești
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close