Antena 3 CNN Actualitate Angajare cu diplomă falsă la Curtea de Conturi. Procurorii PÎCCJ au făcut două percheziţii domiciliare

Angajare cu diplomă falsă la Curtea de Conturi. Procurorii PÎCCJ au făcut două percheziţii domiciliare

Astăzi au avut loc percheziții ale PÎCCJ la un angajat al Curții de Conturi care s-a angajat în baza unei diplome false.

Angajare cu diplomă falsă la Curtea de Conturi. Procurorii PÎCCJ au făcut două percheziţii domiciliare
Sursa foto: Agerpres
07 Noi 2022   •   16:04

Astăzi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, au efectuat două percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

Perchezițiile au fost efectuate la proprietățile unei persoane, care ar fi prezentat, pentru angajarea la o instituție, în funcția de auditor public extern, o diplomă de licență, care nu ar corespunde realității, în sensul că documentele necesare pentru susținerea examenului de licență ar fi falsificate. 

Folosindu-se de aceeaşi diplomă, persoana vizată a ocupat anterior funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală specializată în ocrotirea şi protecţia copilului.

Totodată, din probleme administrate până în prezent, a rezultat că aceasta nu a completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea unui număr de 7 imobile, a anunțat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Activitățile derulate în această cauză au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a I.G.P.R.

×
Subiecte în articol: Curtea de Conturi
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close