Antena 3 CNN Actualitate De ce a murit angajatul DSP Gorj în ambulanţă. Raportul Corpului de Control: cablurile de la ventilatorul de oxigen, lipite cu bandă adezivă

De ce a murit angajatul DSP Gorj în ambulanţă. Raportul Corpului de Control: cablurile de la ventilatorul de oxigen, lipite cu bandă adezivă

Sunt concluzii grave în raportul Corpului de Control al Prefecturii Gorj, după ce un angajat al DSP a murit într-o ambulanţă, pentru că instalaţia de oxigen s-a defectat. 

De ce a murit angajatul DSP Gorj în ambulanţă. Raportul Corpului de Control: cablurile de la ventilatorul de oxigen, lipite cu bandă adezivă
de Gabriela Mladin    |    16 Mar 2021   •   13:09

Nicio ambulanţă din judeţ nu are toate dotările necesare: lipsesc instalaţiile de oxigen sau ventilatoarele, ori sunt făcute improvizaţii sau nu sunt verificate.

Aşadar, sunt făcute şi improvizaţii - cablurile aparaturilor medicale din ambulanţe sunt lipite cu bandă autoadezivă sau monitoarele au şi ele improvizaţii.

Şi acea ambulanţă verificată de Corpul de control şi cu care a fost transportat şeful din DSP Gorj prezintă, de asemenea, deficienţe mari. De exemplu, ventilatorul de oxigen, extrem de important în cazul lui, nu funcţiona.

Cei de la Ambulanţă au spus atunci că a sărit o siguranţă de la panou şi ar fi decuplat acest aparat. Dar lucrurile nu stau aşa, ventilatorul era de fapt defect şi lipit cu banda izolatoare, practic nu se alimenta corespunzător.

Toate aceste concluzii vor fi trimise de prefect la Poliţie, pentru că se conturează infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Mai mult, prefectul a solicitat demisia directorului de la Ambulanţa Gorj. În caz contrar, va înainta acest raport Ministerului Sănătăţii, pentru a-l demite pe manager.

Informaţiile apar în raportul Corpului de Control al Prefecturii în cazul șefului de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, mort în timpul transportului cu Ambulanţa spre București. 

Este vorba despre Adrian Dobrin, de 48 de ani, în cazul căruia aparatul din ambulanţă s-a defectat, n-a mai primit oxigen și s-a desaturat. Bărbatul a fost dus la spitalul din Vâlcea, unde a şi decedat. 

Raportul complet privind rezultatele verificării efectuate la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj
 

×
Subiecte în articol: Gorj DSP Gorj
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close