Antena 3 CNN Actualitate Declarații cutremurătoare făcute de un angajat de la Ferma Dacilor. Cauza incendiului în care au murit opt oameni

Declarații cutremurătoare făcute de un angajat de la Ferma Dacilor. Cauza incendiului în care au murit opt oameni

În cadrul audierilor, un angajat care lucra la Ferma Dacilor a vorbit despre o posibilă cauză de la care ar fi pornit incendiul care a răpus mai multe vieți omenești.

Declarații cutremurătoare făcute de un angajat de la Ferma Dacilor. Cauza incendiului în care au murit opt oameni
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2024   •   17:22

Cu ocazia audieri, martorul, ospătar în cadrul fermei, a declarat că în dată de 24 și 25.12.2023 a lucrat în intervalul 07.00-17.00. Martorul a precizat că în dată de 25.12.2023 la pensiune nu au fost foarte mulți clienți, în zona de la etaj fiind cazate rudele patronului și copiii acestora.

Cu privire la centrală pe lemne, martorul cunoaște că pe dată de 24.12.2023 a suferit o defecțiune care a fost remediată în sensul că centrală pe lemne a fost scoasă din funcțiune, fiind pornită cea pe peleți.

De asemenea, martorul precizează că în mansardă era montat un televizor e dimensiuni mari tip plasmă, prins pe suport pe perele Ia o distanţă mică de acesta. Martorul a menționat că acel televizor nu avea semnal TV și era utilizat preponderent de copii care se jucau jocuri video.

Totodată, martorul adăugat că după un timp mai îndelungat de utilizare televizorul începea să se încingă. În zilele de 24 și 25.12.2023 televizorul a fost folosit de copiii celor cazați la fermă, acesta personal găsind televizorul pornit în dimineață de 24.12.2023 când a venit la serviciu, lucru care s-a repetat și în dimineață zilei de 25.12. 2023, când a oprit televizorul de la buton, moment în care a simțit că emană căldură.

Citește și: Anunțul procurorilor cu privire la varianta unei mâini criminale în incendiul de la Ferma Dacilor

Pe parcursul zilei de 25.12.2023 martorul precizează că televizorul a fost folosit întreaga zi de către copii, însă nu cunoaște dacă televizorul mai era pornit în momentul în care acesta a plecat de la serviciu. De asemenea, martorul a mai specificat că peretele din spatele televizorului era confecționat din lambriu de lemn.

Reamintim faptul că pe data de 26 decembrie 2023 un incendiu devastator a izbucnit la Ferma Dacilor, o pensiune care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu şi la care au fost găsite, în urma controalelor, o serie de nereguli. 

Şapte persoane au fost găsite moarte după incendiul de la pensiunea din Tohani, iar cea de-a opta persoană nu a fost încă identificată de autorităţi.

×
Subiecte în articol: Ferma Dacilor incendiu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close