Antena 3 CNN Actualitate Angajaţi de restaurant, bătuţi ca să distreze Clanul Cămătaru

Angajaţi de restaurant, bătuţi ca să distreze Clanul Cămătaru

Angajaţi de restaurant, bătuţi ca să distreze Clanul Cămătaru
Sursa foto: Nutu Camataru
23 Ian 2009   •   18:39

La aproape un an de la condamnarea definitivă a fraţilor Cămătaru, instanţa supremă a făcut publice motivele luării acestei decizii. Interceptările telefonice, proba de bază a procurorilor, au fost ignorate de magistraţi deoarece erau ilegale. În plus, declaraţiile martorilor dovedesc faptul că fraţii Cămătaru sunt un pericol social. Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare, în timp ce fratele său, Vasile Balint, a primit 13 ani de închisoare.
Unul dintre martori a povestit cum, în 2004, a fost bătut cu mănuşi de box şi cu planetara de maşină la tălpi. Tot în 2004, angajaţii unui restaurant au fost bătuţi şi ţinuţi cu forţa să distreze membrii din Clanul Cămătaru, se arată în motivarea instanţei. "Starea de panică indusă angajaţilor localului şi membrilor formaţiei muzicale, a fost sporită de şi faptul că inculpaţii Dudiţă Silviu şi Popa Claudiu Sorin au impus acestora să nu părăsească localul, pentru a fi mai convingători solicitând unei persoane din grupul lor să se aşeze în cadrul singurei uşi de acces în restaurant".
Procurorii au probat acuzaţiile de răpire şi şantaj, dovedind că fraţii Cămătaru pretindeau cel puţin 3000 de euro pentru eliberarea persoanelor sechestrate. " Inculpatul Balint Vasile i-a spus părţii vătămate că pentru a putea fi eliberată avea de ales între a se întoarce la inculpatul Maeanu şi a se prostitua în folosul acestuia sau să îi plătească suma de 3000 de euro".
De altfel, proxenetismul este una dintre acuzaţiile pe care şi-au bazat procurorii rechizitoriul. "Balint Vasile s-a ocupat personal de activitatea respectivă până în toamna anului 2001, iar în perioada în care s-a aflat în arest, de prostituate s-a ocupat şoferul inculpatului, care în mod obişnuit colecta taxe de protecţie plătite de alţi proxeneţi." (Sursa: Motivarea deciziei nr. 796/2008).
Nici mama celor doi fraţi nu a scăpat basma curată, însă a primit pedeapsă cu suspendare. Smaranda Stoica, zisă Mimi Cămătăreasa, a primit 3 ani cu suspendare deşi i-a fost dovedită infracţiunea de proxenetism în formă continuată. Acum, Nuţu Cămătaru este la un pas de libertate. Judecătoria Slobozia a admis cererea sa de eliberare condiţionată, însă verdicul final va fi dat de Tribunalul Ialomiţa abia în 11 februarie.
Antena 3

×
Subiecte în articol: nutu camataru
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close