Antena 3 CNN Actualitate Sute de mii de angajați vor primi salariul mai devreme în luna august! Ministerul de Finanțe a semnat ordinul

Sute de mii de angajați vor primi salariul mai devreme în luna august! Ministerul de Finanțe a semnat ordinul

Sute de mii de angajați români vor primi salariul mai devreme în luna august.

Sute de mii de angajați vor primi salariul mai devreme în luna august! Ministerul de Finanțe a semnat ordinul
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    25 Iul 2023   •   16:00

Este vorba despre profesorii și angajații din sistemul de Învățământ, ale căror venituri vor fi achitate pe data de 11 august, potrivit unui ordin al ministrului Finanțelor. Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.  

Măsura a fost luată în contextul în care data de 15 august (Adormirea Maicii Domnului) este zi liberă legală. 

Citește și: O nouă minivacanţă pentru români. Patru zile libere de mers la mare sau la munte

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii. 

„c) în cazul ordonatorilor principali de credite și al instituțiilor publice din subordinea acestora pentru care data plății salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 86/2005, cu modificările și completările ulterioare, este data de 14, respectiv 15, plata se efectuează în data de 11”, se arată în ordinul citat anterior. 

Profesorii primesc salarii majorate

Pe 14 iulie, angajații din Învățământ au primit salariile majorate, conform ordonanței de urgență nr. 57 din 2023. Aceste majorări vin ca urmare a grevei din perioada mai-iunie. 

Conform Ordonanței de urgență nr 57/2023, Guvernul trebuie să crească salariile de bază din Învățământ cu 1.300 de lei brut din luna iunie pentru cadrele didactice și didactice auxiliare și cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic. 

De asemenea, ordonanța prevede că, de la 1 ianuarie, salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie, precum și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, scrie edupedu.ro.

×
Subiecte în articol: invatamant salariu
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close