Antena 3 CNN Actualitate Angajații din penitenciare iau cu asalt Ministerul Finanțelor și blochează pușcăriile, din cauza măsurilor de austeritate anunțate de Guvern

Angajații din penitenciare iau cu asalt Ministerul Finanțelor și blochează pușcăriile, din cauza măsurilor de austeritate anunțate de Guvern

Sindicatele din penitenciare au anunțat că iau cu asalt Ministerul Finanțelor și blochează pușcăriile din cauza măsurilor de austeritate anunțate de Guvern.

Angajații din penitenciare iau cu asalt Ministerul Finanțelor și blochează pușcăriile, din cauza măsurilor de austeritate anunțate de Guvern
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Georgiana Adam    |    19 Sep 2023   •   08:05

"Furați și trădați de politicieni, polițiștii de penitenciare sunt amenințati cu pușcăria de șefii ANP, dacă nu execută muncă suplimentară forțată și neplătită", a transmis Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

"Polițiștii de penitenciare ies în stradă joi, 21.09.2023, ora 11:00, la București, în fața Ministerului Finanțelor și blochează timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România, fiind nemulțumiți că sunt furați, trădați de politicieni și amenințati cu pușcăria de șefii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forțată.

Sindicatele din penitenciare dezaprobă măsurile de austeritate anunțate de guvern: desființarea posturilor de șef birou (șef tură și de șef secție), neplata muncii suplimentare și a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale și condamnă amenințările șefului poliției penitenciare, Dan Halchin. 

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că gaura din buget de aproximativ 43 de miliarde de lei a fost făcută de firmele de partid căpușe și de sinecurile politice, iar acum cetățenii, printre care se regăsesc și polițiștii de penitenciare, decontează cheltuirea haotică și ineficientă a banului public.

Ministrul finanțelor trebuie să justifice joi (21.09.2023) de ce unii fură, iar alții trebuie să plătească. Prim-ministrul Marcel Ciolacu este haiducul “pe invers” din Guvern, adică ia de la săraci și dă la bogați, deși specialiștii în economie i-au recomandat să nu împovăreze românii și firmele cu taxe și impozite suplimentare în plină criză economică, declară Cosmin Dorobanțu, președintele FSANP.

Polițiștii de penitenciare atrag atenția că, după ce că sunt furați de guvernanți, mai nou, aceștia sunt obligați de către conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor să execute muncă suplimentară forțată și neplătită.

Deși Constituția și legislația muncii interzic munca forțată, directorul general al Poliției Penitenciare, Dan Halchin, a amenințat că sesizează organele penale împotriva polițiștilor de penitenciare care nu i se supun dispoziției scrise de a efectua muncă suplimentară forțată și neplătită. În fapt, directorul general urmărește instaurarea sclaviei moderne în rândul polițiștilor de penitenciare.

Decizia abuzivă și ilegală a șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor a grăbit declanșarea protestelor și blocarea activității pușcăriilor, întrucât polițiștii de penitenciare se simt indignați, revoltați și totodată uluiți cum șeful ANP este atât de hotărât să săvârșească infracțiunea de abuz în serviciu.", a mai transmis FSANP.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close