Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii aflaţi în concediu medical ar putea fi verificaţi acasă de Poliţie

Angajaţii aflaţi în concediu medical ar putea fi verificaţi acasă de Poliţie

Angajaţii aflaţi în concediu medical ar putea fi verificaţi acasă de Poliţie
12 Mar 2010   •   17:41

Angajaţii care-şi iau concediu medical s-ar putea trezi cu poliţia la uşă, dacă se aprobă un nou proiect al ministerului Sănătăţii. Ministerul le-a pus gând rău acelora care doar se fac că sunt bolnavi, ca să stea acasă, pe banii statului.

Guvernul vrea să impună amenzi duble pentru eliberarea ilegală a certificatelor de concediu medical de către medicii de familie.

?Dacă are un tratament cu medicamente acasă nu e o problemă. Noi vrem să verificăm dacă omul e acasă şi nu e în altă parte sau munceşte?, a declarat Atilla Cseke.

Medicii sunt de părere că acest sistem de verificări la domiciliu va reduce suspiciunea de corupţie asupra cadrelor medicale.

Proiectul prevede măsuri mai aspre decât până acum pentru cei care dau concedii medicale fără justificare. Medicii vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Patronii firmelor spun că este bună ideea de a verifica dacă angajatul este într-adevăr bolnav.

Ministerul Sănătăţii estimează că aplicarea noilor prevederi va reduce cu 20% cheltuielile prin diminuarea numărului de certificate medicale eliberate.



Antena 3

×
Subiecte în articol: concediu medical medic
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close