Antena 3 CNN Actualitate Protestul „umbrele triste” la Guvern: Angajații din aparatul de lucru al premierului denunţă politică salarială discriminatorie

Protestul „umbrele triste” la Guvern: Angajații din aparatul de lucru al premierului denunţă politică salarială discriminatorie

Angajații din aparatul de lucru al Guvernului protestează, miercuri, fără să își întrerupă munca. Au trimis, însă, „umbrele triste”.

de Cătălina Mănoiu    |    22 Mai 2024   •   11:46

Angajaţii din subordinea premierului protestează şi spun că ordonanţa de urgenţă pentru mărirea salariilor la bugetari este o păcăleală. 

„Angajații din aparatul de lucru al Guvernului își exprimă nemulțumirea în aceeași manieră elegantă, astăzi fără întreruperea activității. Așadar, am trimis la protest spontan ”, au declarat surse din cadrul protestatarilor.

„Nu suntem consumabile, ci indivizi care merită și pretind respect”, transmit ei.

Angajații din aparatul de lucru al Guvernului au declanșat protestul pentru că sunt nemulţumiți de modul în care conducerea instituţiei promovează „o politică salarială discriminatorie" în raport cu alte instituţii aflate în subordine sau coordonare.

Ordonanța pusă în dezbatere de Guvern nu a reușit să stingă nemulțumirile bugetarilor. Vorbim despre o ordonanță care acordă o majorare de 10% în două tranșe, 5% în luna iunie și 5% în luna septembrie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Această majorare însă nu îi ajută pe angajați. Potrivit liderul sindicaliștilor, practic este vorba de o creștere de 200 lei în mână la salariu.

Ordonanța pusă în dezbatere stabilește și o serie de noi reguli. Mai exact, șefii de instituții nu vor mai putea face majorări discreționare, acele majorări din pix, și se plafonează suma pe care bugetarii pot să o primească pentru a-și deconta, de exemplu, ochelari. Suma este plafonată la 500 lei.

 În ceea ce îi privește pe bugetarii care au câștigat în instanță salarii mai mari, o să vedem că aceste salarii vor fi acordate doar după ce se reunește o comisie special constituită care va decide în ce măsură și cum anume vor putea să primească banii pe care instanța a decis că îi merită.

×
Subiecte în articol: protest palatul victoria
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Biden și Trump au stabilit regulile primei dezbateri televizate
x close