Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Arcelor Mittal Galaţi, trimişi în concediu tehnic pentru două săptămâni

Angajaţii Arcelor Mittal Galaţi, trimişi în concediu tehnic pentru două săptămâni

Angajaţii Arcelor Mittal Galaţi, trimişi în concediu tehnic pentru două săptămâni
Sursa foto: Foto: Videonews
10 Noi 2010   •   17:06

Cel mai mare productor şi exportator siderurgic din România, Arcelor Mittal Galaţi, face din ce în ce mai greu faţă crizei. Din cauza lipsei de comenzi, conducerea combinatului nu-şi mai permite să menţină în funcţiune furnalele.
 
Mai grav este că nu mai poate nici să-şi plătească angajaţii. Toţi cei aproape zece mii de oameni vor fi trimişi în concediu tehnic, timp de două săptămâni.

În ultimele luni, Turcia, principala piaţă pentru oţelul şi tabla produse la Arcelor Mittal, a scăzut semnificativ comenzile. Treptat, combinatul a fost nevoit să reducă producţia la cele şase furnale, ca să nu rămână cu marfa pe stoc.

Cei zece mii de angajaţi vor fi trimişi pe rând, prin rotaţie, în şomaj tehnic, timp de 15 zile. Liderii de sindicat susţin că patronatul are obligaţia să găsească noi clienţi.

Oamenii sunt nemulţumiţi de situaţie, dar se tem să nu-şi piardă locurile de muncă. Aşa că aşteaptă răbdători vremuri mai bune.

Arcelor Mittal Galaţi este unul dintre cele mai mari combinate siderurgice din sud-estul Europei. În acest moment, la combinat mai lucrează 9.500 de oameni, după ce în ultimii nouă ani, aproape 20.000 de muncitori au plecat cu plăţi compensatorii.

Angajaţii Arcelor Mittal Galaţi, trimişi în concediu tehnic pentru două săptămâni


×
Subiecte în articol: Galați salarii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close