Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Arhiepiscopiei Timişoarei, cercetaţi pentru abuz în serviciu. Cereau şpagă pentru "binele" instituţiei

Angajaţii Arhiepiscopiei Timişoarei, cercetaţi pentru abuz în serviciu. Cereau şpagă pentru "binele" instituţiei

Angajaţii Arhiepiscopiei Timişoarei, cercetaţi pentru abuz în serviciu. Cereau şpagă pentru "binele" instituţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Iun 2012   •   07:37

Angajaţii Arhiepiscopiei Timişoarei sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu după ce au fost acuzaţi de două femei că ar fi cerut şpagă sub formă de donaţii. Acestea susţin că erau obligate să plătească lunar 500 de lei, iar în schimb primeau chitanţe cu nume fictive. Când au refuzat să mai plătească, banii le-au fost reţinuţi din salariu.

În Timiş existã cinci centre educaţionale, înfiinţate de Arhiepiscopia Timişoarei cu fonduri europene. Angajaţii, plãtiţi din bani europeni, erau nevoiţi sã doneze lunar 500 de lei din salariu pentru binele instituţiei.

Dupã ce trei luni la rând a refuzat sã plãteascã donaţia, femeia s-a trezit fãrã niciun leu în cont în ziua salariului.

De atunci, femeia spune cã nu şi-a mai primit salariul în întregime. În aceeaşi situaţie sunt şi alţi angajaţi care susţin că au dat, sub nume fals, mii de lei instituţiei.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoara nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la acuzaţiile aduse.




×
Subiecte în articol: bani europeni abuz in serviciu spaga mita
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close