Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii de la Asistenţă Socială Constanţa dau în judecată Direcţia, din cauza reducerii cu 30% a salariilor

Angajaţii de la Asistenţă Socială Constanţa dau în judecată Direcţia, din cauza reducerii cu 30% a salariilor

Angajaţii de la Asistenţă Socială Constanţa dau în judecată Direcţia, din cauza reducerii cu 30% a salariilor
Sursa foto: salariu
10 Apr 2010   •   12:07

Măsuri anticriză la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Constanţa. Pentru că finanţarea venită de la bugetul de stat este insuficientă, iar situaţia a devenit critică, instituţia s-a văzut nevoită să reducă salariile angajaţilor cu până la 30%. În caz contrar, peste 200 de oameni ar fi trebuit sa fie trimişi în şomaj. Angajaţii spun că au ajuns la limita răbdării şi că vor da în judecată Direcţia.

Pentru acest an, instituţia ar fi trebuit să primească de la bugetul de stat în jur de 45 de milioane de lei. În realitate, la Constanţa au ajuns puţin peste 30 de milioane de lei, adică doar 68% din necesar. Pentru salariaţi consecinţele au fost dezastruoase.

Cel mai mare salariu îl are în direcţie un consilier superior . Acesta câştigă într-o lună 1600 de lei. Dacă în acest caz direcţia a avut de unde să taie, în situaţia asistenţilor debutanţi nici măcar nu se poate pune problema.

Chiar dacă au acceptat situaţia, angajaţii spun că este inadmisibil ceea ce se întâmplă.

Potrivit conducerii, diminuarea ar trebui aplicata doar pana la prima rectificare bugetara, cînd oamenii ar urma sa isi primeasca diferentele de bani. Putini insa cred ca acest lucru se va mai intampla, asa ca vor actiona institutia in instanta.

Antena 3





×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close