Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii DGASPC Iaşi riscă să rămână fără salarii. Directorul general: "Nu sunt bani!”

Angajaţii DGASPC Iaşi riscă să rămână fără salarii. Directorul general: "Nu sunt bani!”

Zeci de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi sunt nemulţumiţi după ce vineri,11 decembrie 2020 au fost anunţaţi că salariile vor întârzia pentru că nu mai sunt fonduri.

Angajaţii DGASPC Iaşi riscă să rămână fără salarii. Directorul general: "Nu sunt bani!”
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Popovici    |    11 Dec 2020   •   23:55

Anunţul a venit printr-un document emis de Florin Ion, director general DGSAPC Iași. Lucrătorii din linia întâi în lupta cu coronavirusul au fost anunţaţi că "s-ar putea ca pe 18 să le dea salariile”, însă nici atunci nu se ştie că nu sunt fonduri.

"Nu mai sunt bani. Vom rezolva până la finalul săptămânii viitoare. Săptămâna viitoare va fi o şedinţă de Consiliu Județean unde se va propune o rectificare bugetară.

Este o întârziere de doar câteva zile”, a declarat Florin Ion, directorul DGASPC Iaşi.

Asistenții maternali și personalul din centrele rezidențiale DGASPC Iași au primit doar jumătate din norma de hrană

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a epuizat sumele din buget necesare pentru acordarea salariilor angajaților, aferente lunii noiembrie 2020.

Atât condițiile de lucru din centrele rezidențiale, cât și salariile primite stârnesc zeci de plângeri, iar recent angajații au fost informați că primesc doar 50 la sută din norma de hrană.

„Eu cred că ne putem aștepta la orice. Vine Crăciunul și nu știu cum ne vom descurca dacă lucrurile cotinuă astfel. Nu primim alte sporuri ca în spitale, dar nici ceea ce muncim să nu ni se dea… este de necrezut. Avem facturi, rate la bănci, copii și necesarul de zi cu zi. Nu știm la ce să ne așteptăm în perioada următoare”, a precizat un angajat al DGASPC Iași, notează bzi.ro

Membrii Sindicatului de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași au trimis sesizări către autoritățile locale și naționale

Reprezentanții sindicatului încearcă să rezolve plata salariilor aferente lunii octombrie, dar și achitarea diferenței de 50 la sută a normei de hrană.

"Plata salariilor pentru angajații DGASPC Iași aferente lunii octombrie 2020 se va efectua pe data de 12 a lunii curente. Din cauza fondurilor insuficiente la capitolul salarii și a faptului că nu au avut loc rectificări bugetare, norma de hrană (aproximativ 345 lei), raportată la timpul efectiv lucrat, se va plăti în procent de 50 la sută, urmând ca diferența să fie achitată imediat ce vor fi alocate fondurile necesare.

Precizăm că măsura se aplică tuturor angajaților DGASPC Iași”, au anunțat reprezentanții Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași.

×
Subiecte în articol: DGASPC Iaşi salarii
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close