Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii îşi vor primi salariile compensatorii până în 15 martie, anunţă prefectul de Cluj

Angajaţii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii îşi vor primi salariile compensatorii până în 15 martie, anunţă prefectul de Cluj

Angajaţii disponibilizaţi de la Mechel Câmpia Turzii îşi vor primi salariile compensatorii până în 15 martie, anunţă prefectul de Cluj
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Feb 2013   •   21:28

Prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat, joi, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii noului acţionar al Mechel, că aceştia au dat asigurări că până în 15 martie vor încerca să plătească salariile compensatorii angajaţilor disponibilizaţi de la Câmpia Turzii, informează Mediafax.

Prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a mai declarat că noul acţional intenţionează să pornească mai multe capacităţi la Mechel Târgovişte, iar din profit să facă plăţile compensatorii pentru combinatul de la Câmpia Turzii.

"Concluziile întâlnirii ne dau speranţe. Colegii de la noua firmă care a preluat activele de la Mechel ne-au confirmat că nu vor să închidă combinatul de la Câmpia Turzii, dar au probleme deosebite şi, unde reuşesc să producă bani, îi injectează în celelalte unităţi din ţară. Joi s-au dat bonurile de masă pentru angajaţii care mai lucrează la combinat şi pentru cei disponibilizaţi. Plăţile compensatorii trebuie să se întâmple până pe 15 martie, conform unor documente semnate. Angajamentul este ferm, cum că fac toate demersurile în a găsi surse de finanţare. Toate conturile lor sunt blocate, au preluat şi activele şi pasivele fostei companii, dar intenţionau să pornească mai multe capacităţi la Mechel Târgovişte, iar din profitul de acolo să câştige bani suficienţi ca să facă plăţile compensatorii", a spus Vuşcan.

Potrivit acestuia, se ia în discuţie şi continuarea activităţii de la Mechel Câmpia Turzii, noul acţionar având şi o strategie în acest sens.

"Nu pot să pornească toate unităţile Mechel din ţară, pentru că nu au capital de lucru, nu au surse de finanţare, încearcă să cumpere fier vechi să pornească o capacitate de producţie care să facă profit", a afirmat prefectul judeţului Cluj.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, care a participat la întâlnire, a declarat, la rândul său, că a asistat la un dialog social bun.

"Eu am venit la întâlnire la solicitarea noului acţionar al Mechel. Am încredere şi consider că a fost un dialog social bun. Eu sunt încrezătoare. A lipsit până acum dialogul, care a dus la surescitarea oamenilor. Nu li s-a comunicat nimic. În momentul în care voiau să obţină relaţii de la directorul de la Câmpia Turzii li se spunea că acesta nu este mandatat. Lipsa dialogului a dus la această stare tensionată. Oamenii îşi vor primi banii, important este să îi primească cât mai repede şi nu în urma unui proces", a spus Pană.

×
Subiecte în articol: salarii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close