Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Metrorex ameninţă cu greva dacă îşi pierd sporurile pentru condiţii speciale

Angajaţii Metrorex ameninţă cu greva dacă îşi pierd sporurile pentru condiţii speciale

Angajaţii Metrorex ameninţă cu greva dacă îşi pierd sporurile pentru condiţii speciale
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Oct 2010   •   13:06

Angajaţii Metrorex ameninţă că vor intra în grevă, în luna decembrie, dacă vor pierde sporul pentru condiţii speciale de muncă prin adoptarea proiectului de buget.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat, luni, că este posibil ca angajaţii să declanşeze conflictul de muncă la jumătatea lunii viitoare, dacă după stabilirea bugetului pe 2011 se vor diminua fondurile alocate Metrorex, respectiv dacă se vor tăia sporurile pentru condiţii speciale.

"Nu suntem de acord cu diminuarea drepturilor constituţionale şi legale ale salariaţilor Metrorex. În aceste condiţii vom participa la acţiunile confederaţiilor sindicale, iar dacă ni se vor reduce drepturile salariale vom riposta prin declanşarea conflictului de muncă", a spus Rădoi, citat de Mediafax.

Ion Rădoi susţine că a fost informat că, prin proiectul de acord cu FMI, s-a solicitat reducerea costurilor cu salariile şi extinderea reducerii cu 25% a salariilor şi la întreprinderile de stat cu pierderi. liderul sindical precizează, însă, că Metrorex nu are pierderi, ci doar o datorie către Alstom, care se ocupă cu mentenanţa metroului, astfel că nu înţelege de ce compania apare pe lista FMI de monitorizare.

×
Subiecte în articol: Metrorex grevă metrou
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close