Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Oltchim au încheiat protestele. Sindicatul cere încetarea războiului psihologic

Angajaţii Oltchim au încheiat protestele. Sindicatul cere încetarea războiului psihologic

Angajaţii Oltchim au încheiat protestele. Sindicatul cere încetarea războiului psihologic
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Mar 2013   •   15:27

UPDATE 15:00
- Protestele declanşate, marţi, de salariaţii Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au încheiat, liderii sindicali spunând că au trimis un memoriu administratorului judiciar, în care cer acordarea salariilor restante, dar şi încetarea războiului psihologic în rândul angajaţilor, ameninţaţi cu concedierea.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Peste 300 de salariaţi de la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea protestează, marţi, în faţa sediului administrativ al unităţii. Oamenii sunt nemulţumiţi şi spun că există restanţe salariale pe trei luni, informează Mediafax.

"Noi am înţeles că peste 1.000 de angajaţi vor rămâne fără locuri de muncă în perioada următoare. După discuţiile cu băncile, administratorul judiciar Gheorghe Piperea a cerut reducerea cheltuielilor de personal cu 37% la Oltchim, iar sindicatele spun că există două variante pentru a se reduce aceste cheltuieli: tăieri salariale sau concedieri colective. Mulţi dintre noi sunt de acord să fie concediaţi dacă se respectă contractul de muncă şi ni se acordă salarii compensatorii. Vrem să se respecte contractul colectiv de muncă. În combinat s-au făcut zilele trecute liste cu numărul de posturi care pot fi desfiinţate în fiecare secţie", a declarat un protestatar.

Angajaţii Oltchim au protestat şi săptămâna trecută, solicitând plata salariilor restante, garanţia locurilor de muncă şi repornirea unităţii la parametri normali de funcţionare.

   
Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea.

Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
   
După acest eşec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close