Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Poştei Române, puşi în funcţie de partidele de la guvernare

Angajaţii Poştei Române, puşi în funcţie de partidele de la guvernare

Angajaţii Poştei Române, puşi în funcţie de partidele de la guvernare
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Apr 2011   •   19:03

Poşta Română - cea mai mare companie de stat din România este devalizată de regimul Băsescu, scrie Jurnalul Naţional. Bugetul companiei a ajuns o gaură neagră, pe care o controlează apropiaţii pardidului de guvernământ. Ancheta jurnalistică a dezvăluit un şir de interese politice din sfera puterii în jurul afacerilor de la Poştă, şi ascos la iveală dosarele penale ale celor care au fost puşi în funcţii pe criterii politice.

Despre Poşta Română - compania la care lucrează peste 35.000 de români, preşedintele Traian Băsescu spunea că este „vânată" de moguli. În prezent însă, cei care controlează afacerile Poştei sunt de la PDL - scrie Jurnalul Naţional. Spre exemplu, Dumitru Daniel Neagoe, ar fi ajuns în funcţie în iunie 2010 la recomandarea Robertei Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine însă că nu are nici o legătură cu situaţia de la Poştă, şi precizează într-un comunicat că este victima unei campanii negative. În ce-l priveşte pe Daniel Neagoe, se poate spune că acesta are o declaraţie de avere secretă, având în vedere că pe site-un instituţiei, declaraţia sa nu se poate deschide.

Neagoe este secondat la conducerea Poştei de preşedintele PDL Ialomiţa, fostul prefect Marinică Cazacu - alt director numit de curând, la recomandarea mi­n­­istrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme. Democrat-liberalii nu au ţinut cont că Marinică Cazacu are un dosar penal făcut de DNA, şi a fost trimis în judecată în 2008 pentru că, ar fi prejudiciat statul cu şapte milioane de euro, prin „trafic cu terenuri".
Lista continuă cu directorul fabricii de timbre din cadrul Poştei Române  - Mihai Chebac, numit la recomandarea lui Gheorghe Ştefan, baronul PDL de Neamţ. Chebac a fost declarat incompatibil de ANI încă din 2010, pentru că deţinea două funcţii publice şi era administrator al propriei firme. Nu a fost însă schimbat în funcţie.

Şi Emil Boc are un om de casă la Poştă, în persoana lui Ovi­diu Vasile Călin, care a fost numit director delegat la Sucursala Reţea Poştală. Călin este finul deputatului PDL Petru Că­lian, cunoscut pentru relaţiile strânse cu premierul.

Jurnalul Naţional scria anterior că multe din afacerile de la Poşta Română sunt conduse de fapt, de un presupus clan Cocoş-Udrea. Elena
Udrea a negat orice implicare a familie sale în situaţia de la poştă. Jurnaliştii scriu însă că firmele la care făceau referire au fost pasate unor interpuşi, precum sora omului de afaceri Dorin Cocoş.

Şi tot o afacere dubioasă este considerată şi câştigarea contractului de servicii medicale pentru angajaşţii Poştei, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, de către o firmă din Ploieşti. Jurnalul Naţional a intrat în posesia unor documente care atestă că ar putea fi vorba despre o fraudă în atribuirea preferenţială a contractului.

Reprezenatnţii Poştei susţin însă că procedura de achiziţie s-a făcut prin negocierea directă şi neagă că ar fi făcut vreo inginerie fianciară, pentru a atribui contracul cui trebuia.

>

×
Subiecte în articol: Posta Romana pdl angajati
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close