Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii Primăriei Capitalei îşi vor primi salariile. Viceprimarul Bucureştiului a făcut anunţul

Angajaţii Primăriei Capitalei îşi vor primi salariile. Viceprimarul Bucureştiului a făcut anunţul

Angajaţii Primăriei Capitalei îşi vor primi salariile. Viceprimarul Bucureştiului a făcut anunţul
Sursa foto: Foto:Agerpres
11 Sep 2015   •   22:53

Angajații Primăriei Capitalei își vor primi salariile în cursul săptămânii viitoare, a declarat vineri viceprimarul Bucureştiului Cornel Pieptea, citat de Agerpres.

"Abia luni, după ce se va judeca la Curte (Curtea de Apel București — n.r.), comunicarea pleacă spre prefect și mai departe prefectul dă ordinul pe care îl trimite către secretarul Primăriei și ulterior convocăm Consiliul General, dar până în momentul acesta nu s-a întâmplat absolut nimic. Angajații Primăriei își vor primi salariile săptămâna viitoare. Am avut o discuție cu ei, oamenii au înțeles, le-am mulțumit, este o situație din care nu avem ieșire. Le vor primi în cursul săptămânii viitoare", a precizat Pieptea.

Potrivit acestuia, este vorba despre 1.300 de angajați din aparatul propriu de la Primăria Municipiului București, Administrația Cimitirelor și Palatele Brâncovenești.

Cornel Pieptea spune că nu crede că luni se va convoca Consiliul General al Municipiului București, ci marți.

Dan Darabont, celălalt viceprimar al Capitalei, afirma luni că în urma arestării primarului general Sorin Oprescu s-a ajuns la o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primăria Municipiului București și susținea că trebuie să se întrunească de urgență consilierii generali pentru desemnarea conducerii interimare a instituției.

"Este o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competență pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul municipiului București. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiție între majoritate și minoritate, între Primăria Capitalei și primăriile de sector. Este acum vorba despre interesul bucureștenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcționale", spunea Darabont.

Curtea de Apel București va judeca pe 14 septembrie contestația primarului Capitalei, Sorin Oprescu, la decizia instanței de a-l aresta preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită.

 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei angajati salariu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close