Antena 3 CNN Actualitate Imagini de la protestul angajaţilor din Sănătate: ''Nu mi se pare corect ca cei care anul trecut erau eroi, anul ăsta sunt pedepsiți pentru activitatea pe care o desfășoară''

Imagini de la protestul angajaţilor din Sănătate: ''Nu mi se pare corect ca cei care anul trecut erau eroi, anul ăsta sunt pedepsiți pentru activitatea pe care o desfășoară''

Angajaţii din Sănătate au ieşit din nou în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor luate de Guvern. Sindicaliştii cer și respectarea creșterilor salariale şi acordarea sporurilor și stimulentelor de risc.

Imagini de la protestul angajaţilor din Sănătate: ''Nu mi se pare corect ca cei care anul trecut erau eroi, anul ăsta sunt pedepsiți pentru activitatea pe care o desfășoară''
Sursa foto: Federatia Sanitas din Romania/Facebook
de Florentina Lazăr    |    11 Feb 2021   •   16:55

Brancardieri, infirmieri şi alţi angajaţi ar fi trebuit să primească, de la 1 ianuarie, salarii mai mari cu până la 490 de lei.

Nu au primit însă niciun leu, drept pentru care au ieşit să protesteze în faţa Guvernului.

Premierul Florin Cîţu se află la Bruxelles unde discută cu oficialii europeni despre bugetul pe anul acesta. A mers acolo să se consulte pentru că, din câte ştim, România este, de anul trecut, în procedură de deficit excesiv.

Aproximativ 100 de membri SANITAS s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a cere majorările salariale care trebuiau aplicate de la începutul acestui an.

Vicepreşedintele SANITAS a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre nemulţumirile angajaţilor din Sănătate.

''Eu şi colegii mei am ieşit în stradă împotriva măsurilor de austeritate care se prefigurează a fi luate de acest Guvern. Anul trecut la întâlnirile pe care le-am avut cu fostul premier Orban şi  ministrul Cîţu ne promiteau majorările salariale,  ba chiar ne dădeau asigurări că există discuţii şi pentru majorarea sporurilor, să nu mai fie calculate la 2018, ci la 2020. Constatăm că ne-au minţit şi că va fi din ce în ce mai greu pentru totţi salariaţii din Sănătate. Astăzi, personalul cu cei mai mici salarii - infirmiere, brancardieri, personal TESA, îngrijritoare, au rămas fără pătrimea promisă prin Legea 153.

Este clar că toată lumea este nemulțumită. Acum avem amenințarea cu voucherele de vacanță, avem amenințarea că va dispărea idemnizația de hrană, că vor fi tăiate sporuri. Nu mi se pare corect ca cei care anul trecut erau eroi, anul ăsta sunt pedepsiți pentru activitatea pe care o desfășoară în continuare și probabil spre sfârșitul anului'', a spus vicepreşedintele SANITAS.

×
Subiecte în articol: protest sanitas guvern angajati
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close