Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii SNLO care vor disponibilizarea vor primi plăţi compensatorii de 29.000 lei

Angajaţii SNLO care vor disponibilizarea vor primi plăţi compensatorii de 29.000 lei

Angajaţii SNLO care vor disponibilizarea vor primi plăţi compensatorii de 29.000 lei
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Ian 2011   •   21:46

Angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia care doresc să fie disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii de 29.000 de lei, adică 290 de milioane de lei vechi. Ei îşi pot depunde cererile chiar de luni.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie a spus că disponibilizarea la cerere este o alternativă la programul de trimitere acasă, în aşteptare până la doi ani, a salariaţilor care ar putea ieşi la pensie, dar nu au vârsta sau vechimea necesară, informează Mediafax.

Suma de 29.000 lei este netă şi nu va fi acordată pentru foarte multe persoane, a precizat Condescu.

Plata sumelor compensatorii se va face în baza prevederilor din contractul colectiv de muncă existent la nivelul SNLO, minerii având posibilitatea de a depune cererile respective până la 1 februarie.

Plăţile compensatorii sau trimiterea acasă, în aşteptare, ar urma să se facă de la 1 martie, numărul angajaţilor ce se pot afla în una din cele două situaţii fiind estimat la 390, până la 31 decembrie 2012.

Măsurile respective ar urma să fie aplicate în contextul în care administraţia şi sindicatele au negociat în ultimele zile o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor din cadrul SNLO, cele două părţi convenind inclusiv diminuarea cheltuielilor cu activitatea sportivă. Reducerea este de 11%, administraţia şi sindicatele stabilind însă să reducă şi procentul privind plata suplimentară a orelor lucrate sâmbăta, dar şi să modifice algoritmul de calcul al primei de vacanţă.





×
Subiecte în articol: angajati salarii compensatorii
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close