Antena 3 CNN Actualitate Angajaţii TVR ar putea să intre în grevă japoneză, luni, în semn de protest faţă de concedierile anunţate în SRTv

Angajaţii TVR ar putea să intre în grevă japoneză, luni, în semn de protest faţă de concedierile anunţate în SRTv

Angajaţii TVR ar putea să intre în grevă japoneză, luni, în semn de protest faţă de concedierile anunţate în SRTv
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Aug 2012   •   16:31

Angajaţii TVR sunt invitaţi să intre în grevă japoneză, luni, în semn de protest faţă de hotărârea Consiliului de Administraţie al televiziunii publice de a concedia circa 980 de angajaţi, printr-un comunicat al Sindicatului reprezentativ din Televiziunea Română (SPUSTV).
   
Greva de tip japonez se va desfăşura luni, 3 septembrie, începând cu ora 00.00 până la ora 24.00, se arată în comunicatul remis Mediafax.
   
Angajaţii TVR sunt invitaţi să poarte pe parcursul zilei de luni banderole albe pe unul din braţe, iar pe banderole să fie inscripţionat cuvântul "Protest".
   
"Greva de tip japonez nu implică întreruperea activităţii în SRTv", se mai spune în comunicatul sindicatului.
   
SPUSTV îi invită pe membrii Consiliului de Administraţie al TVR să se restructureze la rândul lor, pentru a fi astfel solidari cu cei 980 de angajaţi ai televiziunii care urmează să fie daţi afară.
       
Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat, marţi, Programul de redresare economică a televiziunii publice, care prevede şi modificarea organigramei Televiziunii Române şi reducerea personalului la 2.340, fapt care implică concedierea a aproape 980 de angajaţi, a declarat pentru MEDIAFAX Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).
   
Programul de redresare economică a întrunit, alături de cele 10 voturi de susţinere, două voturi împotrivă (Valentin Nicolau şi Sorin Burtea) şi o abţinere (Romina Gabriela Surugiu).
   
TVR are în momentul de faţă o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani, după cum a declarat Claudiu Săftoiu, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX în 10 august şi publicat în data de 11 august.


×
Subiecte în articol: greva japoneza
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close