Antena 3 CNN Actualitate Angajatorii pot obliga salariaţii să plătească pagubele materiale înregistrate din vina lor

Angajatorii pot obliga salariaţii să plătească pagubele materiale înregistrate din vina lor

Angajatorii pot obliga salariaţii să plătească pagubele materiale înregistrate din vina lor
Sursa foto: Foto: illustrationsource.com
29 Noi 2010   •   18:02

Salariaţii vor putea fi obligaţi de angajatori să plătească pagubele materiale înregistrate din vina lor, iar contravaloarea pagubei le va putea fi reţinută din salariu dacă angajatul refuză să achite suma în termenul, care porneşte de la 30 de zile de la data comunicării, potrivit Mediafax, care citează proiectul de modificare a Codului Muncii.

"În situaţia în care angajatorul constată că angajatul său a provocat o pagubă din vina şi în legătură cu munca sa, va putea solicita angajatului, printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicări. În cazul în care angajatul refuză restituirea în termenul stabilit, angajatorul va putea recupera contravaloarea pagubei din salariul angajatului în cauză", se arată în proiectul de modificare a Codului Muncii, obţinut de Mediafax.

Doar pagubele provocate de forţa majoră sau alte cauze neprevăzute vor constitui o excepţie de la această răspundere, sau pagubele care fac parte din riscul normal al serviciului.

 

×
Subiecte în articol: angajator angajat pagube materiale
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close