Antena 3 CNN Actualitate Angajatorii vor fi scutiţi de 50% din plata CAS dacă vor angaja tineri până în 25 de ani

Angajatorii vor fi scutiţi de 50% din plata CAS dacă vor angaja tineri până în 25 de ani

Angajatorii vor fi scutiţi de 50% din plata CAS dacă vor angaja tineri până în 25 de ani
30 Mai 2012   •   14:56

O iniţiativă legislativă de modificare a Codului fiscal, semnată de mai mulţi deputaţi PDL şi de la minorităţi, depusă la Senat, prevede că angajatorii vor fi scutiţi de la plata a 50% din cotele de contribuţii sociale dacă angajează pentru o perioadă de minim trei ani tineri până în 25 de ani, scrie Mediafax.
   
Deputaţii Viorel Cărare (PDL), Ghervazen Longher (grupul minorităţilor), Adrian-Miroslav Merka (grupul minorităţilor), Marius Neculai (PDL), Adrian Henorel Niţu (PDL) şi Teodor-Marius Spînu (PDL), au semnat Iniţiativa legislativă.
   
Angajatorii vor fi scutiţi de la plata a 50% din contribuţiile sociale obligatorii datorate la bugetul asigurărilor sociale de stat dacă creează locuri de muncă şi angajează, pentru o perioadă de minim trei ani, tineri de până la 25 de ani, care urmează o instituţie de învăţământ superior sau sunt absolvenţi de facultate, potrivit proiectului.  Perioada de scutire pentru plata contribuţiilor de către angajator este de trei ani.
   
Potrivit proiectului de lege, reducerea contribuţiilor sociale obligatorii datorate de angajator se poate acorda numai în condiţiile în care angajatorul nu a efectuat disponibilizări de personal, din iniţiativa sa, în ultimele trei luni de la solicitarea scutirii de la plată.
   
Facilitatea se va aplica angajatorilor începând cu luna următoare stabilirii raporturilor de muncă. În situaţia în care stabilirea raporturilor de muncă se realizează cu data de întâi a lunii, scutirea de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajatori se acordă începând cu această dată, mai prevede propunerea legislativă.

×
Subiecte în articol: Senat angajatori contributii sociale
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close