Antena 3 CNN Actualitate Angajatul se distrează, şeful plăteşte. Statul ar putea să-i trimită pe români în vacanţă gratuit

Angajatul se distrează, şeful plăteşte. Statul ar putea să-i trimită pe români în vacanţă gratuit

Angajatul se distrează, şeful plăteşte. Statul ar putea să-i trimită pe români în vacanţă gratuit
29 Sep 2013   •   21:20

Angajaţi, vi se pregăteşte ceva. Nu taxe mai mari sau salarii mai mici, ci concediu pe banii angajatorului. După eşecul tichetelor de vacanţă, statul vrea să mai încerce o dată să-i trimită pe români în vacanţă gratuit. Chiar din iarnă. O nouă variantă a legii tichetelor de vacanţă e dezbătută în Camera Deputaţilor.

În 2009 a fost adoptată legea tichetelor de vacanţă care permitea angajatorului să nu plătească impozit la stat pentru biletele de vacanţă acordate salariaţilor.

Din 2010, tichetele nu au mai fost acordate bugetarilor, iar angajatorii privaţi sunt taxaţi de stat cu un impozit de 29 % dacă plătesc pentru vacanţa angajaţilor. Astfel, pentru o primă de 1000 de lei, sub formă de tichete, patronul mai plăteşte alţi 300 la stat.

Noile modificări aduse legii tichetelor de vacanţă ar trebui să reducă impozitul la zero.

Primele de vacanţă sunt opţionale şi vor fi acordate doar sub formă de tichete ce pot fi folosite doar în ţară. Pentru că banii nu vor circula în numerar, iar serviciile sunt facturate pentru a putea fi decontate, se reduce şi evaziunea fiscală, estimată la 40% din turismul românesc.

Modificarile proiectului de lege sunt discutate în prezent în Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: vacanţă
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close