ALEGERI SUA. Angela Merkel aşteaptă cu emoţie rezultatul votului din America. Ce a spus despre o posibilă victorie a lui Donald Trump

de D.G.    |    08 Noi 2016   •   17:09
ALEGERI SUA. Angela Merkel aşteaptă cu emoţie rezultatul votului din America. Ce a spus despre o posibilă victorie a lui Donald Trump

REZULTATE ALEGERI SUA. Femeile se vor apropia de o situaţie de egalitate cu bărbaţii în distribuţia responsabilităţii politice dacă Hillary Clinton reuşeşte să câştige alegerile prezidenţiale în SUA, a estimat marţi cancelarul german Angela Merkel, transmite agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Ea a făcut această declaraţie la conferinţa de presă ce a urmat întâlnirii cu şefa guvernului norvegian, Erna Solberg, după ce a fost întrebată ce ar însemna în opinia ei ca o femeie să obţină preşedinţia SUA.

REZULTATE ALEGERI SUA.  'Vom fi mai aproape de un echilibru' între femei şi bărbaţi în posturile de conducere, a spus Angela Merkel. Opinia ei a fost împărtăşită de Erna Solberg, care a considerat la rândul ei că o victorie a lui Hillary va fi ceva 'încurajator pentru multe femei' şi va arăta că 'politica nu este doar pentru bărbaţi'. De asemenea, şefa guvernului de la Oslo a subliniat că tot mai multe femei conduc guverne sau ţări.

Întrebată despre diferenţele pe care le-ar vedea între politica externă pe care o va promova Clinton faţă de cea a lui Trump, Angela Merkel s-a limitat să afirme că 'relaţia transatlantică' este esenţială pentru Germania.
 

REZULTATE ALEGERI SUA. 'Astăzi este o zi importantă pentru democraţia în SUA. Astăzi votanţii vor decide. Aşteptăm rezultatele cu emoţie', a mai spus şefa guvernului de la Berlin.

Parteneri
x close