Antena 3 CNN Actualitate Angela Merkel: Problema integrării romilor nu va afecta aderarea României la spaţiul Schenghen (VIDEO)

Angela Merkel: Problema integrării romilor nu va afecta aderarea României la spaţiul Schenghen (VIDEO)

Angela Merkel: Problema integrării romilor nu va afecta aderarea României la spaţiul Schenghen (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
12 Oct 2010   •   10:25

Problema integrării romilor nu va afecta şansele de aderare ale României la spaţiul Schenghen, a declarat cancelarul german Angela Merkel în timpul discuţiilor cu premierul Emil Boc. Cancelarul german a menţionat că aderarea va depinde exclusiv de felul în care sunt respectate condiţiile pentru securizarea frontierelor externe ale UE. În cadrul întrevederii cu Traian Băsescu, cancelarul german a dat asigurări că ţara sa este întotdeuna dispusă să ajute România "pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană". Angela Merkel se află pentru a două oară în România, de când este şef al guvernului de la Berlin.

Primul ministru Emil Boc a exprimat interesul ţării noastre pentru creşterea investiţiilor germane. ?Germania este primul partener comercial şi al treilea investitor în Romania. Am exprimat interesul României pentru creşterea investiţiilor germane în Romania?, a precizat Emil Boc.

Declaraţia lui Emil Boc:

Potrivit premierului, printre temele abordate s-a numărat şi aderarea ţării noastre la spaţiul Schenghen. ?Am pornit de la considerentul că România este conştientă de responsabilităţile pe care le are în vederea protejării graniţelor externe ale UE. Am exprimat hotărârea fermă a României de a adera la spatiul Schenghen cu respectarea standardelor cerute de UE. Am precizat că aderarea nu trebuie să fie blocată pe criterii politice, dacă sunt îndeplinite obiectivele tehnice care vizează intrarea?.

În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, Angela Merkel a declarat că problema integrării romilor nu va avea nici un rol în această chestiune. Cancelarul german a menţionat că aderarea va depinde de modul în care sunt respectate condiţiile tehnice pentru securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Declaraţia cancelarului german Angela Merkel:

În timpul convorbirilor oficiale cu preşedintele Traian Băsescu, cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a dat asigurări că ţara sa va ajuta România "pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană". "Suntem întotdeauna dispuşi să susţinem România pe drumul spre o mai consistentă integrare în Uniunea Europeană. Noi ştim că ţara dumneavoastră este lovită şi de criza economică şi de aceea este bine că avem relaţii strânse în domeniul economic şi am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriză şi cred că această vizită de astăzi va fi o contribuţie ulterioară să avem relaţii mai intense decât sunt deja", a declarat Merkel.

Merkel, către Băsescu: Germania va ajuta România

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 9.00. Ea a fost primită cu onoruri militare de premierul Emil Boc.

Merkel a ajuns în ţara noastră luni seară. După întrevederile cu Emil Boc şi Traian Băsescu, cancelarul german se va deplasa la Cluj Napoca.

Angela Merkel, primită cu onoruri militare la Palatul Victoria:

Angela Merkel se află pentru a două oară în România, de când este şef al guvernului de la Berlin. Prima prezenţă în ţara noastră a fost prilejuită de summitul NATO din aprilie 2008, când a avut convorbiri bilaterale cu preşedintele Traian Băsescu.

Anterior lui Merkel, cancelarul Gerhard Schroeder a făcut două vizite oficiale în România în septembrie 1999 şi august 2004.

După vizita din România, Angela Merkel va merge în Bulgaria. Acolo va avea convorbiri cu premierul Borissov şi cu preşedintele Părvanov.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Angela Merkel cancelar german
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close