Antena 3 CNN Actualitate ANI a sesizat DNA în cazul lui Constantin Nicolescu

ANI a sesizat DNA în cazul lui Constantin Nicolescu

ANI a sesizat DNA în cazul lui Constantin Nicolescu
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Mar 2011   •   11:17

 Agenţia Naţională de Integritate a sesizat DNA în cazul preşedintelui CJ Cluj, Constantin Nicolescu. ANI îl acuză pe acesta de conflict de interese, abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Potrivit unui comunicat al ANI, Agenţia a mai constatat că preşedintele CJ Argeş a aprobat încheierea de contracte între societăţi comerciale la care este acţionar cu instituţii aflate în subordinea CJ Argeş.

La 10 noiembrie 2010, în urma apariţiei în presă a unui material care semnala posibila nerespectare de către preşedintele CJ Argeş a prevederilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere, ANI s-a sesizat din oficiu. Agenţia a extins apoi evaluarea şi asupra averii soţiei preşedintelui CJ Argeş, Viorica Nicolescu, precum şi a copiilor săi, Ana-Maria Nicolescu şi Liviu-Costin Nicolescu.


Evaluările au scos la lumină efectuate existenţa conflictului de interese, prin semnarea sau aprobarea de către Nicolescu a 14 contracte încheiate de Consiliul Judeţean Argeş sau instituţii şi servicii publice aflate sub coordonarea, în subordinea sau sub autoritatea instituţiei cu SC Autopro Mond SA şi SC Mac Auto SA (societăţi la care Constantin Nicolescu este acţionar majoritar, în procent de 92,194%, respectiv 63,08%).

În declaraţiile de interese şi de avere, Nicolescu nu a menţionat calitatea de acţionar deţinută la mai multe firme, informează Agerpres.

Constantin Nicolescu a fost supus unei operaţii pe cord deschid, după ce a suferit un accident cerebral.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este acuzat şi de luare de mită. Demnitarul ar fi luat bani de la Cornel Penescu pentru a comanda mai multe pachete de sărbători de la supermarketurile pe care le deţine omul de afaceri. Informaţia a ieşit la iveală în urma interceptărilor realizate în 2006 şi 2007. 

×
Subiecte în articol: Constantin Nicolescu ANI DNA
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close