Antena 3 CNN Actualitate ANI cere cercetarea deputatului liberal Mihăiţă Calimente pentru fals în declaraţii

ANI cere cercetarea deputatului liberal Mihăiţă Calimente pentru fals în declaraţii

ANI cere cercetarea deputatului liberal Mihăiţă Calimente pentru fals în declaraţii
Sursa foto: Calimente
21 Ian 2010   •   13:41

ANI cere procurorilor instanţei supreme să îl cerceteze pe deputatul liberal Mihăiţă Calimente pentru un posibil fals în declaraţii. Aparent, deputatul ar fi trecut în declaraţia de avere nişte bani pe care nu îi are. Mai mult, Calimente nu a declarat veniturile obţinute din vânzarea unui automobil.

Potrivit comunicatului ANI, în declaraţia de avere din 2008, Calimente susţine că ar deţine un cont în valoare de 25.000 de euro, care însă nu există. Un alt cont, de această dată real, a fost umflat d ela suma de 40 de lei, la 35.000 de lei.

Pe de altă parte, deputatul nu a declarat veniturile obţinute din exercitarea profesiei de avocat, în valoare de 36.000 de lei şi nici cele obţinute din vânzarea unei maşini. Şi la capitolul venituri obţinute din exercitarea funcţiei de demnitar există neconcordanţe, deputatul trecând o sumă cu 14.000 de lei mai mică decât în realitate.

Vezi comunicatul ANI

Deputatul spune că acuzaţiile sunt false şi că va acţiona ANI în judecată. ?Automobilul de care vorbesc ei este trecut în declaraţia de avere, a fost distrus într-un accident, l-am dat la fier vechi. Am aflat din presă şi vor afla şi ei din presă că îi chem în judecată pentru calomnie? a spus Calimente.

Vezi declaraţia de avere



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ANI
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close