Antena 3 CNN Actualitate ANI cere DNA cercetarea penală a fostului consilier al ministrului Educaţiei, Melania Vergu

ANI cere DNA cercetarea penală a fostului consilier al ministrului Educaţiei, Melania Vergu

ANI cere DNA cercetarea penală a fostului consilier al ministrului Educaţiei, Melania Vergu
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Apr 2011   •   10:16
ANI a finalizat ancheta în cazul fostului consilier al Ministrului Educaţiei, Melania Vergu. Inspectorii ANI au sesizat DNA cu privire la încălcarea de către Vergu a legii privind conflictul de interese cu privire la fondurile contractate de la Uniunea Europeană. Vergu mai este acuzată şi de acţiuni de corupţie privind aceste fonduri.

Potrivit inspectorilor ANI, Melania Mandas Vergu, fost consilier personal al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, a săvârşit, în perioada 24 decembrie 2009 - 3 iunie 2010, infracţiuni contra intereselor financiare ale Comunitãţii Europene şi infracţiunii de conflict de interese.


La data de 18 noiembrie 2009, Ministerul Muncii a aprobat cererea de finanţare cu titlul „Practică să înveţi, învaţă să practici”, depusă de SC Edu Tim Consultanţă Europeană SRL, reprezentată legal, în calitate de director, de Ioan Teodor Vergu, fiul Melaniei Vergu.


Obiectivul proiectului consta în 'creşterea gradului de informare şi conştientizare asupra rolului programelor de pregătire practică în dobândirea competenţelor profesionale de către elevi şi studenţi, precum şi în creşterea ocupabilităţii şi inserţiei acestora pe piaţa muncii', informează Agerpres.

Contractul de finanţare, în valoare de 14.678.765 lei, a fost semnat pentru beneficiar - SC Edu Tim Consultanţă Europeană SRL - de către administratorul societăţii comerciale, Melania Vergu.

După semnarea contractului de finanţare, Melania Vergu, în calitate de manager de proiect şi administrator al firmei, a schimbat sediul social.

În acest context, ANI susţine că sunt indicii referitoare la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese de către Melania Vergu.

La data de 3 iunie 2010, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a dispus eliberarea din funcţia de consilier a Melaniei Mandas Vergu.
 



 

×
Subiecte în articol: DNA ANI
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close