ANI cere Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din CNSAS

23 Feb 2010   •   16:58
ANI cere Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din CNSAS

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, marţi, Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din funcţia de membru al CNSAS, informează Mediafax. Propunerea vine după ce actul prin care s-a constatat incompatibilitatea lui Dinescu a rămas definitiv prin necontestare.

Potrivit ANI, actul respectiv nu a fost contestat în termenul legal de 15 zile, rămânând în acest fel definitiv.

"Am transmis deja Parlamentului adresa de la Curtea de Apel Bucureşti, care confirma faptul că actul de constatare în cazul domnului Dinescu a rămas definitiv", a declarat, pentru sursa citată, secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

"Actul de constatare rămas definitiv se va transmite celor două Camere ale Parlamentului, pentru îndeplinirea şi aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din funcţia de demnitate publică a domnului Mircea Dinescu", se precizează în comunicatul ANI.

Mircea Dinescu a fost acuzat de incompatibilitate la începutul acestei luni. Înt-un comunicat de presă, ANI susţinea că Dinescu deţine simultan atât calitatea de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), cât şi pe cea de administrator la două societăţi comerciale.

Antnea3.ro

ExitPOLL
x close