Antena 3 CNN Actualitate ANI cheltuieşte bani publici pentru propriul confort

ANI cheltuieşte bani publici pentru propriul confort

ANI cheltuieşte bani publici pentru propriul confort
Sursa foto: ANI
18 Iul 2009   •   11:27

Agenţia Naţională de Integritate, instituţia care monitorizează averile demnitarilor români, cheltuieşte banii publici pentru propriul confort. Sedii luxoase închiriate pe mii de euro, maşini la discreţie şi sporuri acordate angajaţilor în mod ilegal. Acestea sunt doar câteva dintre concluziile unui raport al Curtii de Conturi în urma unui control fulger, scrie Jurnalul Naţional în ediţia de sâmbătă.

Una dintre cele mai costisitoare nereguli o reprezintă închirierea unui apartament duplex situat în Bulevardul Aviatorilor pentru care ANI plăteşte din banii publici peste 7.000 de euro. În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi s-a constatat că achiziţia s-a făcut la un preţ dublu faţă de cel real de pe piaţă. În plus, apartamentul nu a fost dat în folosinţă.

Nici la capitolul achiziţii de maşini, ANI nu se zgârgeşte. Anul trecut instituţia folosea şase autoturisme, iar în parcul propriu avea cinci autoturisme plus unul primit de la MAI. Astfel, ANI a reuşit să încalce prevederile unei ordonanţe care stabileşte numărul de maşini pe care le poate deţine o instituţie publică, în funcţie de numărul de personal. Conform acestei ordonanţe, ANI avea dreptul să deţină două autoturisme, preşedintele instituţiei are dreptul la o maşină, iar secretarul general la încă una.

Seria neregulilor continuă. Raportul întocmit de Curtea de Conturi arată că un număr curpins între nouă şi 11 angajaţi au primit sporuri în mod ilegal.

Şi bugetul instituţiei a fost mărit cu aproape un milion de euro în 2008. Motivarea cererii de suplimentare a fost cerută pentru cheltuieli de personal, bunuri şi servicii şi active nefinanciare, adică exact capitolele la care raportul Curţii de Conturi relevă încălcări ale legilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ANI bani publici
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close