Antena 3 CNN Actualitate ANI: Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, în conflict de interese

ANI: Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, în conflict de interese

ANI: Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Andreescu, în conflict de interese
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Ian 2012   •   09:42

Fostul secretar general al Guvernului, Daniela Nicoleta Andreescu, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese, deoarece a aprobat atribuirea unui imobil al RA-APPS unei fundaţii conduse de soţul său, a stabilit Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

În urma stabilirii conflictului de interese în materie administrativă, ANI a dispus declanşarea procedurilor de anulare a contractelor încheiate de fostul demnitar, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ANI remis luni, Daniela Andreescu a avizat nota Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat nr. 5968/21.05.2010 privind atribuirea unui spaţiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din strada Matei Basarab nr. 71, Bloc L111A, sector 3, Bucureşti, pentru o perioadă de un an, Asociaţiei Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing, asociaţie în cadrul căreia Aurel Teodorescu, soţul secretarului de stat, deţine calitatea de preşedinte şi membru fondator.

De asemenea, Daniela Andreescu a aprobat la data de 2 iunie 2010, extinderea termenului de atribuire a spaţiului de la un an la cinci ani.

Daniela Andreescu a fost secretar general al Guvernului României în perioada 5 ianuarie 2009 - 25 noiembrie 2011 şi a fost revocată din funcţie de premierul Emil Boc, după ce în presă au apărut informaţii că ea se află în conflict de interese.

Conform prevederilor Legii 161/2003, persoana care exercită funcţia de membru al Guvernului, secretar de stat, subsecretar de stat sau funcţii asimilate acestora, prefect ori subprefect este obligată să nu emită acte administrative sau să nu încheie un act juridic ori să nu ia sau să nu participe la luarea unei decizii în exercitarea funcţiei publice de autoritate, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau sau rudele de gradul întâi.

În noiembrie 2011, o anchetă realizată de Antena 3 a arătat cum rudele şefei SGG, Daniela Andreescu, desfăşoară activităţi economice în diverse spaţii ale RA-APPS.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close